Дніпро-1 – Вадуц: прогноз і анонс на матч. Легка прогулянка для дніпрян? На кого поставити в четвер?

Переглядів 767
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
Дніпро-1 – Вадуц: прогноз і анонс на матч. Легка прогулянка для дніпрян? На кого поставити в четвер?
Фото: колаж «Український футбол»
Ексклюзивний анонс третього матчу Дніпра-1 у Лізі конференцій сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

6-го жовтня відбудеться третій поєдинок за участі Дніпра-1 у Лізі конференцій сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Дніпро-1 – Вадуц. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Дніпро-1 – Вадуц

6 жовтня. 19:45. м. Кошице. Стадіон “Кошицька футбольна арена”

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – Беньямін Бюхель (Вадуц)

Дніпро-1 з кожним матчем виглядає все впевненіше. Якщо говорити про чемпіонат України, то там за чотири тури команда Олександра Кучера не пропустила жодного м’яча та здобула перемогу в кожному з поєдинків. У минулому турі дніпряни без особливих проблем здолали ФК Львів. Ще після першого тайму було 2:0 на користь Дніпра-1 і вже у другій половині зустрічі спортивний клуб спокійно готувався до гри проти Вадуца, думками знаходячись вже у Кошице. І ще й вдалося забити третій і здобути розгромну перемогу. За втраченими очками саме Дніпро-1 є лідером УПЛ, у них матч в запасі проти Олександрії, який відбудеться 16-го листопада. 

Загалом команда Кучера грає у цікавий та атакувальний футбол. Одним із ключових гравців Дніпра-1 в цьому сезоні є центральний півзахисник Домінго Бланко. 27-річний аргентинець у кожному матчі демонструє свою техніку і майстерність, приносячи велику користь команді. Він повернувся на футбольне поле в матчі зі Львовом і віддав гольову передачу на Артема Довбика. У Лізі конференцій Бланко ще не грав, тому що в нього було ушкодження ‒ він пропускав матчі проти АЗ і Аполлону. Тому Домінго рветься в бій і в поєдинку з Вадуцем буде дуже корисним. 

Розпочав забивати і «людина-офсайд» Артем Довбик. У останніх трьох матчах за Дніпро-1 Артем забивав, як мінімум гол за гру. У минулому турі ЛК Довбик оформив дубль у ворота Аполлона. Якщо український форвард не потраплятиме в положення поза грою в четвер, то він буде дуже корисним на полі. На жаль, з Вадуцем точно не зіграють Валерій Лучкевич і Еміліано Пуріта. Обидва гравці перебувають у лазареті, але у Кучера є ким замінити травмованих гравців. За це вболівальники можуть не переживати. 

Що це за команда ‒ Вадуц? Клуб із Ліхтенштейну, який виступає в Челлендж-Лізі Швейцарії, це як в Україні – Перша ліга. Очолює команду 44-річний фахівець Алессандро Манджаратті. Яким чином вони вийшли у єврокубки? Вони просто виграли Кубок Ліхтенштейну. 

Вадуц грає у чемпіонаті Швейцарії через одну причину – в Ліхтенштейна просто немає свого чемпіонату. І команди з цієї країни беруть участь в чемпіонаті Швейцарії. Але проводять Кубок Ліхтенштейну, де боряться за путівку до кваліфікації Ліги конференцій. 

Вадуц на своєму шляху до групового етапу ЛК пройшов три команди: словенський Копер (2:1 за сумою двох матчів), турецький Коньяспор (5:3) та австрійський Рапід (2:1). Таким чином, Вадуц став першим футбольним клубом в історії Ліхтенштейну, який вийшов у груповий етап єврокубкового турніру. Тут “червоно-білі” мають подякувати УЄФА, які придумали Лігу конференцій. 

Вадуц – найтитулованіший клуб із Ліхтенштейну. Вони здобували Кубок своєї країни 48 разів. Клуб заснований ще 1932-го року, у той час, як Дніпро-1 ‒ лише 2017-го року. 

Вадуц за свою майже сторічну історію перетиналися з українськими клубами на євроарені. У сезоні 92/93 ліхтенштейнці зустрівся з одеським Чорноморцем у кваліфікаційному раунді Кубка Кубків УЄФА. Одесити не залишили жодних шансів супернику та за сумою двох матчів обіграли Вадуц з рахунком 12:1. 

Згодом вже у сезоні 2003/2004 у кваліфікаційному раунді Кубка УЄФА Вадуц зіграв проти… ДНІПРА. Так, того самого, легендарного, який грав у фіналі Лізі Європи. Тоді підопічні Євгена Кучеревського виграли два матчі з однаковим рахунком 1:0 і вибили Вадуц з єврокубків. Ігор Валерійович, готові до реваншу? 

У поточному сезоні Вадуц дуже погано виступає у Челлендж-лізі. За 9 турів вони не здобули жодної перемоги. Чотири рази зіграли внічию і ще у п’ятьох зазнали поразок. Гірше за них у Першій лізі Швейцарії виступає лише Ксамакс, у якого лише один бал. 

У Лізі конференцій у Вадуца справи також йдуть кепсько. “Червоно-білі” зіграли в нульову нічию з Аполлоном, але були розгромлені АЗ в Алкмарі з рахунком 4:1. Перший гол в історії команди з Ліхтенштейну у груповому етапі єврокубків забив французький захисник Антоні Гельзер. Це єдина хороша новина, яка очікувала Вадуц у грі проти АЗ. На 61-ій хвилині пряму червону картку отримав основний воротар Вадуца і збірної Ліхтенштейну Беньямін Бюхель. Він пропускатиме протистояння з Дніпром-1. Швидше за все, замість нього з’явиться швейцарський кіпер Гіон Фадрі Шанде. Саме він вийшов у грі проти АЗ і за десять хвилин до кінця матчу пропустив тричі. Вадуц тримався вдесятьох за рахунку 1:1 до 81-ої хвилини, а потім вже просто посипалися.

Бюхель – не єдина втрата для Манджаратті перед поєдинком з українською командою. Проти Дніпра-1 не зіграє захисник Вадуца Фуад Рахімі та опорний хавбек Сандро Вайзер. Вони перебувають у лазареті та відновлюються від травм. Лідерами Вадуца є три футболісти. Найкращим бомбардиром команди є 22-річний форвард Деян Джокич, який у цьому сезоні до свого активу записав вісім голів. На другому місці в списку голеадорів йде атакувальний півзахисник Тунахан Чічек. Швейцарець турецького походження вже сім разів вразив ворота суперника в цьому сезоні. Також ще слід відзначити 20-річного центрального півзахисника Раяна Фоссо. У нього п’ять забитих м’ячів. 

Історія зустрічей – не зустрічались

Майбутній герой матчу – Домінго Бланко

Якимось дивом Євгену Краснікову вдалося вмовити Домінго Бланко покинути аргентинський Індепендьєнте та перейти в український клуб. Як виявилося, це пішло на користь і Дніпру-1, і Бланко. Вважаю, що Домінго з’явиться з перших хвилин у четвер і буде крутити шиї захисникам Вадуца, як тільки забажає. Він щойно повернувся після травми і провів чудовий матч з ФК Львів, чому б не перевершити свою гру в поєдинку проти Вадуца.   

Прогноз на гру: Дніпро-1 – Вадуц – П1 – 1.79

Тут не треба нічого вигадувати, тому що Дніпро-1 є очевидним фаворитом у цьому протистоянні. Букмекерська контора Favbet дає на перемогу Вадуца коефіцієнт 4.60, на нічию – 3.80, а на звитягу дніпрян – 1.79. Клас футболістів, рівень чемпіонату і теперішня форма команд все-таки вирішує багато чого. Вважаю, що у Дніпра-1 немає виникнути проблем з Вадуцем і вони спокійно повинні перемагати свого суперника.

Раныше ми писали, що експерт Федорчук пояснює, які складні завдання стоять перед тренерським штабом під керівництвом Олександра Кучера.

X