Дніпровське дербі. Чи переможе Рух в Олександрії? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в понеділок?

Переглядів 951
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Дніпровське дербі. Чи переможе Рух в Олександрії? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в понеділок?
Гравці Дніпра-1. Фото: СК Дніпро-1
Ексклюзивний анонс двох заключних матчів 15-го туру УПЛ Олександрія – Рух та Кривбас – Дніпро-1 спеціально для вас на «УФ».

28-го листопада відбудуться два заключні поєдинки 15-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Олександрія – Рух та Кривбас – Дніпро-1. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Олександрія – Рух

28 листопада. 13:00. м. Олександрія. Стадіон «Ніка»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Богдан Бойчук, Віталій Роман та Денис Слюсар (Рух)

У понеділок відбудуться два заключні поєдинки 15-го туру УПЛ. У першому матчі між собою зустрінуться Олександрія та Рух. Колектив Юрія Гури розташувався на п’ятій сходинці, а підопічні Леоніда Кучука перед початком 15-го туру йдуть 12-ми. 

Олександрія в середу повинна була провести перенесений поєдинок 1-го туру з Дніпром-1. Однак через ракетні обстріли терористів під назвою «росія» було прийнято рішення цей матч дограти вже навесні. У минулому турі олександрійці зіграли проти луганської Зорі та зробили це максимально невдало. Підопічні Гури поступились з рахунком 1:4, причому всі м’ячі вони пропустили у другому таймі починаючи з 62-ї хвилини до 76-ї. Єдиний гол престижу до свого активу записав Сергій Рибалка. Таким чином, Олександрія відпустила від себе Зорю та київське Динамо на три очки. У команди Гури 23 пункти та п’яте місце перед заключним туром 2022 року. 

І справа в тому, що якби Олександрія не зіграла в понеділок, вище у турнірній таблиці вони не піднімуться. Тому що вони випереджають найближчого переслідувача, яким є Ворскла на п’ять очок, але і відстають від Зорі та Динамо. Навіть якби кияни та луганці свої два останні матчі програли, то вони би випереджали олександрійців за рахунок особистих зустрічей. Адже і Зоря, і Динамо виграла в Олександрії. 

Загалом Олександрія здобула сім перемог, дві нічиї та тричі поступилися. Різниця забитих і пропущених у команди Гури – 22:18. Найкращим бомбардиром олександрійців є Андрій Цуріков. У лівого захисника п’ять забитих м’ячів. 

У Олександрії ще є два матчі в запасі, проти Дніпра-1 та харківського Металіста 1925, обидва поєдинки відбудуться вже навесні. Тому гра проти Руху стане для олександрійців заключною в 2022 році. 

Рухівці востаннє проводили свій матч УПЛ ще 14-го листопада проти закарпатського Минаю. Їхня зустріч завершилась нічиєю 1:1. Рух не зумів утримати мінімальну перевагу після голу Юрія Климчука з пенальті та пропустив на 63-й хвилині від Івана Трубочкіна. У рамках 14-го туру жовто-чорні повинні були зіграти проти одеського Чорноморця, однак цей матч перенесли на 7-е грудня. Тому минулого тижня підопічні Леоніда Кучука відпочивали. 

Перед початком 15-го туру Рух знаходиться на 12-му місці з 12-ма балами в активі. Рухівці здобули три перемоги в цьому сезоні, тричі зіграли внічию та шість разів поступилися. Різниця забитих і пропущених у команди Кучука – 14:19. 

Отож, матч проти Олександрії не стане для Руху останнім цього року, адже 7-го грудня на рухівців очікує протистояння зі своїм прямим конкурентом в боротьбі за виживання – одеським Чорноморцем. Також у Руху є матч в запасі проти Інгульця, але цей поєдинок пройде вже у 2023 році. 

Леонід Кучук має серйозні кадрові проблеми перед матчем з одним із лідерів чемпіонату. У понеділок точно не зіграють Денис Слюсар, Віталій Роман та Богдан Бойчук. У перших двох перебір жовтих карток, Слюсар і Роман вже назбирали по чотири попередження в цьому сезоні. А ось Бойчук продовжує відбувати свою дискваліфікацію за червону картку в матчі проти Львова. 

Історія зустрічей – 3: +0, =2, -1; 1:2

Майбутній герой матчу – Юрій Паньків

38-річний голкіпер Руху Юрій Паньків повертається на не чужий для себе стадіон «Ніка». Адже саме тут Паньків провів щасливі роки свого життя, виступаючи за Олександрію. За олександрійців Паньків грав з 2009-го по 2012-й рік, а згодом з 2017-го по 2021-й. Тому і Олександрія для нього не чужа команда. Шкода, що матч буде відбуватися без глядачів. Вболівальники би добре прийняли Паньківа. Воротар рухівців якщо вдало зіграє, то може принести своїй команді бодай нічию у цьому матчі. Чи вдасться це в Паньківа – побачимо в понеділок. 

Прогноз на гру: Олександрія – Рух – П1 – 1.86

Олександрія зіграє вдома на рідному стадіоні проти Руху, в якого кілька ключових гравців дискваліфіковані. Серед своїх трьох перемог, лише одну Рух здобув на виїзді. Олександрійці на стадіоні «Ніка» у цьому сезоні виключно перемагають. Та й взагалі будучи номінальними господарями Олександрія програла лише харківському Металісту. Тому сьогодні саме підопічні Юрія Гури повинні брати три очки. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на перемогу Олександрії – 1.86.  

Кривбас – Дніпро-1

28 листопада. 14:00. м. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Заключний матч 15-го туру відбудеться у Кривому Розі, де місцевий Кривбас прийматиме абсолютного лідера чемпіонату Дніпро-1. І цей матч обіцяє бути дуже цікавим та захоплюючим. 

Дніпровці не зіграли в середу з Олександрією свій перенесений матч 1-го туру. А в минулому турі команда Олександра Кучера протистояла донецькому Шахтарю. Дніпро-1 здобув свою найважливішу перемогу в цьому сезоні, обігравши «гірників» з рахунком 2:1. Після того, як Дніпро-1 пропустив, підопічні Кучера не зламалися, а навпаки проявили характер та спочатку завдяки голу Олександра Піхальонка відігралися, а вже у другому таймі влучний удар Артема Довбика приніс дніпровцям надважливі три очки. 

Таким чином, Дніпро-1 продовжує очолювати турнірну таблицю та на зимову перерву точно підуть в статусі “чемпіона”. Шахтар, який йде другим відстає від них на п’ять очок. Перемога в понеділок дозволить Кучеру і Ко збільшити відрив від донеччан. Але потрібно пам’ятати, що в помаранчево-чорних на один матч в запасі більше. 

Загалом дніпровці здобули 11 перемог, двічі зіграли внічию та жодного разу не поступилися. У Дніпра-1 найкраща оборона в лізі – лише дев’ять пропущених м’ячів. Забиває команда Кучера також багато – 30 м’ячів (перед початком туру це найбільший показник серед усіх 16-ти клубів УПЛ). З цих 30 голів ‒ половина на рахунку Артема Довбика та Олександра Піхальонка. Також цікаво, що Дніпро-1 забивав, як мінімум, один м’яч у кожному з попередніх турів. Натомість пропустив лише в шести з 13-ти поєдинків. 

Цікаво, чи поїдуть в Кривий Ріг легіонери Дніпра-1. Адже, як пам’ятаємо Домінго Бланко, Фарес Балулі, Яніс Амаш, Бузанелло та Веслі Брага відмовилися їхати до Львова на матч проти Руху через загрозу обстрілів та іншу небезпеку в умовах війни в Україні. А тут матч у Кривому Розі, який перебуває ближче до лінії фронту. Тому головне питання, яке турбує перед матчем – у якому складі Дніпро-1 вирушить на матч проти Кривбасу. 

Криворіжці в минулому турі перервали свою двоматчеву серію перемог, вдома поступившись харківському Металісту 1925 з рахунком 0:2. Автогол до свого активу записав Роман Дебелко та ще один м’яч забив Андрій Борячук. Ця поразка залишила Кривбас у зоні перехідних матчів на 13-му місці з 12-ма балами в активі. Однак ще в цьому році підопічні Юрія Вернидуба можуть покинути зону перехідних поєдинків. Адже гра проти Дніпра-1 не стане заключною для Кривбаса у 2022-му. 

Вже 2-го грудня криворізька команда має провести перенесений матч 7-го туру проти одеського Чорноморця. Тому шанси на те, щоб завершити перше коло чемпіонату, як мінімум на 12-й сходинці в Кривбаса залишаються. Рух має однакову кількість очок з Кривбасом, але випереджає криворіжців завдяки перемозі в очній зустрічі. Різниця забитих і пропущених у команди Вернидуба теж не тішить – 8:15. Загалом Кривбас здобув три перемоги та три нічиї в цьому сезоні. Ще сім матчів амбітний колектив з Кривого Рогу програв. 

Історія зустрічей – не зустрічалися

Майбутній герой матчу – Артем Довбик

Це буде заключний матч для Дніпра-1 у цьому році, тому в ньому дніпровці мають показати яскравий та результативний футбол. Форвард збірної України та Дніпра-1 Артем Довбик може стати одним з героїв цього поєдинку. На його рахунку вже десять забитих м’ячів у чемпіонаті, до яких можемо додати єврокубковий титул найкращого бомбардира групового етапу ЛК. Звичайно, Довбик бажає покращити свою статистику в чемпіонаті та піти на зимові канікули з хорошим настроєм. Тому очікуємо голів від Артема в понеділок. 

Довідка «УФ».

Сезон 2022/23 для Артема Довбика: 30 матчів у всіх турнірах за Дніпро-1 та збірну, 20 голів, 6 асистів.

Прогноз на гру: Кривбас – Дніпро-1 – ТБ 2.5  – 1.78

Обидвом командам відверто кажучи немає що втрачати. Кривбасу треба намагатися набирати очки, щоб завершити першу половину сезону якомога вище у турнірній таблиці, а Дніпро-1 бажає підкреслити свої чемпіонські амбіції та у своєму заключному матчі 2022-го року здобути перемогу. Очікуємо яскравий та насамперед результативний футбол від команд Юрія Вернидуба й Олександра Кучера. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на те, що в поєдинку Кривбас – Дніпро-1 буде забито, як мінімум три м’ячі – 1.78. 

X