Донбас та Крим можуть прийняти матчі чемпіонату світу: стали відомі подробиці

Переглядів 3251
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Донбас та Крим можуть прийняти матчі чемпіонату світу: стали відомі подробиці
Донбас Арена. Фото: Google
Якщо Україна разом з Іспанією та Португалією виборе право на проведення мундіалю 2030 року, то матчі світової першості мають відбутися також на території Криму та Донбасу.

Віце-президент УАФ Юрій Запісоцький під час виступу на робочій нараді стосовно питання підготовки спільної заявки Іспанії, Португалії та України на проведення мундіалю 2030 року сказав наступне:

«Наголошую, що під час підготовки необхідних документів нашими підрозділами потрібно враховувати, що ми розглядаємо варіанти проведення матчів чемпіонату світу-2030 на всій території України, у тому числі — Донбасу та Криму», - цитує Запісоцького офіційний сайт УАФ. 

Також віце-президент УАФ додав такі слова:

«Тому прошу опрацювати інформацію про об’єкти, які можна буде залучити до проведення чемпіонату світу в нашій країні з урахуванням цієї вимоги», — сказав Запісоцький.

Четвертого листопада в Португалії відбудеться засідання Оргкомітету ФІФА з підготовки заявки на проведення чемпіонату світу-2030, в якому візьмуть участь представники національних асоціацій України, Іспанії та Португалії.

Зазначимо, що чемпіонат світу-2022 відбудеться в Катарі з 20 листопада до 18 грудня. У 2026 році мундіаль відбудеться в США, Канаді та Мексиці. Вперше на чемпіонаті світу зіграють 48 збірних. На мундіалі 2030 року зіграють також 48 команд.

X