Довбик допоміг колишньому клубу непогано заробити: джерело повідомило деталі

Переглядів 1549
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Довбик допоміг колишньому клубу непогано заробити: джерело повідомило деталі
Артем Довбик. Фото: ФК Рома
Форвард збірної України Артем Довбик протягом року допоміг непогано заробити данському Мідтьюлланду, який володів частиною прав на футболіста.

Артем Довбик офіційно перейшов із Жирони в Рому на початку серпня. За даними авторитетного порталу Transfermarkt, сума угоди склала 30,5 мільйона євро.

Екс-клуб українського форварда, данський Мідтьюлланд заробив на двох останніх трансферах гравця 10,5 мільйона євро. 

Річ у тім, що цей клуб свого часу віддав Довбика Дніпру-1 без трансферного платежу в обмін на право мати 50 відсотків від його подальшого перепродажу.

Після тривалих переговорів між Дніпром-1, Мідтьюлланндом і Жироною сторони узгодили модель, за якою данці де-факто залишили 30% права на перепродаж Довбика Жироні, а за 20%, що залишилися, від початкових 50% права на перепродаж українця отримали приблизно півтора мільйона євро. 

Результатом двох останніх угод Довбика для Мідтьюлланнда є загальний прибуток у розмірі близько 80 мільйонів данських крон (10,5 мільйона євро). Тепер клуб отримає трохи більше ніж дев'ять мільйонів євро (приблизно 69 мільйонів данських крон) за останні 30 відсотків відступних за трансфер Довбика з Жирони до Роми, тоді як каталонці отримають решту суми від продажу. Про це повідомив данський сайт Tipsbladet.dk.

  • 27-річний Довбик перейшов до Жирони в серпні 2023 року з Дніпра-1 і провів у складі каталонців 39 матчів у всіх турнірах, забив 24 голи і зробив десять результативних передач.
  • Артем став найкращим бомбардиром іспанської Ла Ліги сезону 2023/24.
  • У складі Мідтьюлланда український форвард виступав із січня 2018-го до вересня 2019 року, зіграв 22 поєдинки і забив один м'яч.