«Довбик силою увійшов у роздягальню»: іспанське видання повідомило про «проблему», яку викликав новачок Жирони

Переглядів 102429
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
46 голосів
«Довбик силою увійшов у роздягальню»: іспанське видання повідомило про «проблему», яку викликав новачок Жирони
Артем Довбик. Фото: Жирона
У неділю Жирона зіграє матч другого туру Ла Ліги проти Хетафе. Перед головним тренером каталонців Мічелом стоїть важкий вибір у центрі нападу, де на місце в основі претендують Артем Довбик та Крістіан Стуані.

Український нападник Жирони Артем Довбик забив за нову команду вже у своєму дебютному матчі у Ла Лізі, коли вийшов на заміну проти Реала Сосьєдад і приніс каталонцям нічию (1:1).

Перед головним тренером червоно-білих Мічелом після цього постав складний вибір щодо того, кого поставити у стартовий склад на гру другого туру з Хетафе: Довбика чи капітана і живу легенду Крістіана Стуані?

Іспанське видання AS зазначає, що це «благословенна біда» для Жирони. Журналіст Марк Бернард Суельвес так описує конкуренцію між Довбиком і Стуані.

«Стуані – це емблема Жирони. Це той, хто має невелику перевагу, тому що він вже виходив в старті проти Реал Сосьєдада, але українець увійшов у роздягальню з силою. Він забив гол, який приніс нічию і заслуговує грати.

Безперечно, обидва є гарантією голів, а отже, очікування від цього сезону зашкалюють».

Проте є і фактор суперника, який буде протистояти Жироні – Хетафе, який у першому турі відстояв нічию проти Барселони (0:0).

«Хетафе – це команда, яка тисне на нападників суперника, і Стуані, і Довбик готові до такої боротьби».

Окрім цього, автор статті висловився щодо зв'язки Довбика з іншим українським легіонером Віктором Циганковим, який віддав асист на Артема у першому турі.

«Як попередив Мічел, Довбику ще знадобиться пройти процес адаптації до чемпіонату Іспанії, але те, як він показав себе проти Реал Сосьєдада, було обнадійливо. Він відіграв 26 хвилин і лише після п'яти дотиків до м'яча вже забив свій перший гол.

Його зв'язка з Віктором Циганковим може подарувати багато радощів червоно-білим фанатам».

  • Нагадаємо, що Довбик перейшов до Жирони із Дніпра-1 за понад сім мільйонів євро, завдяки чому став найдорожчим трансфером в історії клубу. Артем підписав контракт до 2028 року.
  • Циганков переїхав до Каталонії ще у січні цього року із Динамо за п'ять мільйонів. Контракт Віктора розрахований до 2027 року.
  • Гра проти Хетафе пройде у неділю, 20 серпня, і розпочнеться о 20:00.