Довбик та Циганков допомогли Жироні увійти в історію: команда українців повторила визначне досягнення

Переглядів 2510
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Довбик та Циганков допомогли Жироні увійти в історію: команда українців повторила визначне досягнення
Віктор Циганков та Артем Довбик. Фото: Google
Завдяки перемозі над Вільяреалом у матчі сьомого туру Ла Ліги Жирона вперше в сезоні очолила турнірну таблицю, чим повторила історичне досягнення.

Напередодні, 27 вересня, Жирона у виїзному матчі Ла Ліги перемогла Вільярреал (2:1) і піднялась на перший щабель в турнірній таблиці.

За інформацією іспанського статистичного порталу OptaJose, Жирона стала першою каталонською командою, яка очолила турнірну таблицю після семи турів за останні 70 років. Востаннє це вдавалось Еспаньйолу у сезоні 1952/1953 років.

Також Жирона повторила досягнення серед команд, які ніколи не були чемпіонами, але у стартових семи турах набрали 19 очок. Раніше цим двічі міг похизуватись знов таки Еспаньйол (1932/33, 1952/53) та хіхонський Спортінг (1979/80).

  • Артем Довбик в поточному сезоні Ла Ліги забив за Жирону три голи та віддав дві результативні передачі.
  • Віктор Циганков в нинішній кампанії має в своєму активі один забитий м’яч та один асист.
  • В наступному турі Ла Ліги Жирона прийме на своєму полі мадридський Реал. Поєдинок відбудеться 30 вересня. Почтаок гри о 19:30 за київським часом.
  • Після семи турів Жирона має в своєму активі 19 очок та перебуває на першому місці в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії, випереджаючи мадридський Реал та Барселону на один та два очки відповідно.