Довгоочікуваний привід для свята

Переглядів 157
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Перша весняна перемога «Чорноморця», реванш «Шахтаря» та черговий успіх «Дніпра»

Минулий тур чемпіонату України, попри центральний матч у Киє­ві, подарував чимало інших цікавих результатів.

«ТАВРІЯ» — «ДНІПРО»

Команда Хуанде Рамоса нестримно мчить до омріяного чемпіонства. Принаймні на такі думки наштовхує їхня чергова впевнена перемога. Власне, «Дніпро» став першою командою навесні, якій удалося зіграти в адміністративному центрі Криму, а відтак результат цього матчу особливо цінний, адже грати на полі «Таврії» є нелегким завданням завжди для будь-якої команди. Особливо має тішити дніпропетровських шанувальників стабільність, яку зумів прищепити команді іспанський фахівець. Якщо восени «Дніпро» втрачав очки в грі проти середнячків чемпіонату що на власному полі, що в гостях, то нині клуб із берегів Дніпра має зовсім інший вигляд. «Біло-сині» дедалі частіше демонструють збалансований футбол із нотками прагматизму та романтики водночас. Такий собі аналог іспанської «Севільї», якщо хочете. Чесно кажучи, було би дуже приємно побачити команду Хуанде Рамоса наступного сезону в єврокубках, а точніше, в Лізі чемпіонів за такої вражаючої форми.

«ШАХТАР» — «КАРПАТИ»

Якщо пам’ятаєте, ми говорили минулого числа про одну з головних інтриг туру — можливий реванш команди Луческу в матчі із львівським клубом за сенсаційну поразку в поєдинку першого кола. Так ось, він стався, причому, дуже переконливо. «Шахтар» за матч не дозволив гостям створити нічогісінько біля своїх воріт, натомість сам спромігся аж на три голи. Однак постає запитання: чи це насправді така хороша гра «гірників», чи, можливо, підопічні Севидова просто були не готовими бодай щось протиставити чемпіону? Зрозуміло, що і сам Луческу усвідомлює, що його команді є ще над чим працювати, а тому така впевнена перемога не повинна нікого вводити в оману. Так, «гірники» довели, що поразка в першому колі у Львові була лише винятком із правил. Але ж для цього й існує футбол, заради інтриги та подвигів.

Та факт залишається фактом — «Шахтар» за кілька турів до завершення чемпіонату продов­жує очолювати турнірну таблицю, проте «Дніпро», який відстає на три пункти, має гру в запасі.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «МЕТАЛУРГ» Зп

У вболівальників одеситів нарешті є привід радісно посміхнутися. Після невдалого старту у чемпіонаті, «Чорноморець» просто потребував такої перемоги. Красивої, впевненої. Так, усі чудово знають і розуміють ситуа­цію з легіонерами та стартовим складом. Проте доля інколи дарує такі випробування, коли потрібно просто стрибнути вище голови й здобути необхідний результат. Ось із таким запалом, напевне, й вийшли «моряки» на гру проти запоріжців. Підопічні Тарана виглядали дещо розгубленими, та саме у цьому й заслуга футболістів «Чорноморця». Розумію, говорити нині про повернення «того» потужного «Чорноморця», який ми всі запам’ятали ще восени в Лізі Європи, зарано. Радує інше — ставлення самих виконавців до гри. Ми вже не бачили того недбальства, як минулого туру проти «Іллічівця», коли одесити виглядали просто безпорадними на тлі підопічних Павлова.

Володимир БОБИР.

X