Другий після Луческу, але повторив рекорд екстренера Шахтаря: вражаючі результати наставника Бешикташа

Переглядів 535
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
Другий після Луческу, але повторив рекорд екстренера Шахтаря: вражаючі результати наставника Бешикташа
Шенол Гюнеш. Фото: Google
Головний тренер суперника київського Динаом в плей-оф раунді кваліфікації Ліги конференцій турецького Бешикташа Шенол Гюнеш виграв п’ять з п’яти поєдинків в єврокубках цього сезону.

Турецький Бешикташ, який на тижні переграв київське Динамо в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації Ліги конференцій (3:2), не програє в останніх 22 офіційних матчах під керівництвом Шенола Гюнеша.

Жодному турецькому тренеру раніше не вдавалося досягти такого результату на чолі «орлів». 

Серед іноземців, які тренували Бешикташ, найкращу переможну серію має нинішній наставник Динамо Мірча Луческу –  28 поєдинків. Затяжна серія тривала з 10 серпня 2022 року по 16 лютого 2023 року.

Але Бешикташ Гюнеша побив рекорд досвідченого тренера, вигравши п'ятий матч цього сезону в Лізі конференцій. Саме Гюнеш став першим турецьким тренером Бешикташу, який виграв п’ять матчів поспіль на європейській арені. Пише турецьке видання AKŞAM.

Що стосується іноземних тренерів, то п'ятиматчеву переможну серію в період з 5 серпня 2010 року по 30 вересня 2010 року мав ще один екстренер Шахтаря, німець Бернд Шустер.

  • Головний тренер Динамо Мірча Луческу тренував Бешикташ в період з 2002 по 2004 роки. На чолі цього клубу румунський спеціаліст ставав чемпіоном Туреччини в сезоні 2002/2003.
  • В першій грі Бешикташ на останніх хвилинах гри вирвав перемогу в Динамо (3:2).
  • Поєдинок-відповідь раунду плей-оф кваліфікації Ліги коференцій Бешикташ – Динамо відбудеться 31 серпня в Стамбулі. Початок гри о 21:00.