«Два місяці був у комі»: Капіч розповів про те, що його батько брав участь у боснійській війні

Переглядів 1216
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Два місяці був у комі»: Капіч розповів про те, що його батько брав участь у боснійській війні
Ріфет Капіч. Фото ФК Кривбас
Боснійський півзахисник Кривбасу Ріфет Капіч висловився про війну в Україні та поділився спогадами про бойові дії у себе на батьківщині.

Ріфет Капіч зізнався, що під час боснійської війни (1992-1995) його батько дістав поранення і кілька місяців провів у комі. У тій війні було три сторони конфлікту - Боснія і Герцеговина, Сербія з Чорногорією і Хорватія.

«Уся сім'я запам'ятала війну. Вона торкнулася нас. Мій тато служив у боснійській армії, два місяці був у комі. Я тоді був зовсім маленький, цього не знав, і тільки пізніше батько розповів мені, що він пережив - і навіть через роки, мені вже було 25-ть, але важко було це все чути і розуміти.

Про війну ніхто не може сказати нічого хорошого - вона несе тільки погане», - сказав Капич в інтерв'ю «Українському футболу».

Легіонер Кривбасу розуміє, що зараз відчувають українці під час війни і хотів би бачити нашу країну без бойових дій.

«Тому я розумію вас, українців. І не можу зрозуміти, коли вбивають людей, чого домагаються росіяни? Бажаю Україні, щоб усе швидше закінчилося і все було нормально.

Скажу чесно - я дуже хотів би бачити вашу країну без війни, щоб швидше настав мир, і все стало нормальним, як раніше. Мені Україна дуже сподобалася. Видно, що це красива держава з неймовірними містами і природою. Найголовніше - люди тут, як у Боснії: доброзичливі, щирі, приємні в спілкуванні».

Капіч перейшов у Кривбас у жовтні минулого року на правах вільного агента. У складі криворізького клубу він провів 19 матчів, у яких забив п'ять голів і зробив один асист. Його контракт розрахований до літа 2024 року.