Два наші клуби потрапили в топ-10 європейського рейтингу: стало відомо, які місця посіли українські команди

Переглядів 2583
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Два наші клуби потрапили в топ-10 європейського рейтингу: стало відомо, які місця посіли українські команди
Шахтар - Динамо. Фото: УПЛ
Динамо та Шахтар увійшли до топ-10 європейських клубів, які отримали найбільші трансферні доходи у січні. Гірники у своєрідному рейтингу посіли третє місце, біло-сині – дев'яте.

Такі високі позиції українські гранди отримали через продаж двох гравців. Гірники оформили трансфер Михайла Мудрика у Челсі за 70 мільйонів євро. Динамо продало Борнмуту Іллю Забарного за 27,7 мільйона євро та Віктора Циганкова до Жирони за п’ять мільйонів.

Варто зазначити, що ресурс чомусь не врахував прибутку киян від продажу вінгера. У такому разі Динамо взагалі має посідати шосте місце у відповідному рейтингу.

Найбільшого доходу від трансферів у січні отримала Бенфіка, яка заробила 126,8 мільйона євро. А другий – ПСВ – 81,3 мільйона.

Зазначимо, що у Топ-10 представлені клуби із семи країн. Україна, Франція та Португалія – делегували у першу десятку по два клуби. Нідерланди, Англія, Італія, Німеччина – по одному.

Динамо пішло на перерву третьою командою УПЛ, маючи 30 очок після 15 турів. Друга частина сезону відновиться на початку березня.

Шахтар провів 13 матчів, набрав 30 очок і посідає друге місце у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.