Двічі в одні зорі

Переглядів 198
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Обидва тренери через дискваліфікацію не могли розраховувати на своїх ключових гравців. Для Юрія Вернидуба таким виконавцем став сербський захисник Тоні Шуніч, для іспанського фахівця — нападник Роман Зозуля. Усі пам’ятають, як завершився поєдинок першого кола на «Дніпро-Арені» між цими суперниками, тому навіть не потрібно ворожити, з якими думками дніпропет­ровці летіли до Луганська.

Перший тайм був яскравим свідченням сили гостей, які впродовж перших 45 хвилин не відчували особливої конкуренції з боку опонентів. «Синьо-біло-блакитні» щоразу створювали атаки по всій ширині поля, намагаючись розмочити ворота хорватського кіпера. Однак низка небезпечних моментів ніяк не знаходила логічного завершення. Відтак можна підсумувати, що відсутність Зозулі значно вплинула на атаку «Дніпра», водночас на оборонних редутах луганців аж ніяк не позначилась утрата Шуніча.

Друга частина зустрічі приберегла все найцікавіше: три голи, нереа­лізований пенальті та вилучення. Хоча дебют ще мав на собі інертний вплив першої 45-хвилинки, заключна третина продемонструвала майстерність гравців у чорно-білих одностроях. Для початку Данило, підібравши м’яч біля штрафного, потужним ударом вивів свою команду наперед. За п’ять хвилин все той же бразильський форвард дальнім ударом зловив Бойка на противоході, оформивши дубль. Од такого провалу не витримали нерви Чеберячка: Євген удруге за матч грубо зіграв проти футболістів «Зорі», тому Абдула відправив його на відпочинок. Розгромний рахунок забезпечив Болі, який, отримавши передачу від Каменюки, вправно розібрався з воротарем. Уже під завісу основного часу повторити рахунок піврічної давнини міг Селезньов, якого перед цим у межах карного майданчика збив Сантіні. Утім із невдалим ударом Євгена Кршеван упевнено впорався.

Таким чином, «Зоря» стає не лише єдиною командою, котра завдала поразки дніпропетровському ФК, а й єдиним колективом, який зробив це двічі, повторивши той результат у другому колі. Між іншим, підопічні Юрія Вернидуба проводять уже шостий «сухий» домашній поє­динок, який допоміг клубові за результатами першої частини змагань обігнати «Ворсклу» та посісти шосте місце.

Євген ДЕМЯН.

X