Джерело: Дніпро-1, Жирона і Мідтьюлланд домовились про трансфер Довбика – відома сума переходу

Переглядів 3880
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
Джерело: Дніпро-1, Жирона і Мідтьюлланд домовились про трансфер Довбика – відома сума переходу
Артем Довбик. Колаж: «Український футбол»
Нападник збірної України Артем Довбик близький до того, щоб перейти до Жирони Віктора Циганкова. Вже відомо, скільки за трансфер може отримати Дніпро-1.

Форвард Дніпра-1 Артем Довбик продовжить кар'єру у Жироні, за яку виступає його партнер по збірній України Віктор Циганков.

Трансфер знаходиться на фінальній стадії: вже існує принципова домовленість між трьома клубами, а саме двома вищевказанними та Мідтьюлландом, який володіє 50% прав на гравця.

Деталей домовленостей з данським клубом немає, але Жирона сама повинна вирішити це питання.

Що стосується Дніпра-1 та суми, яку клуб має отримати за свого найкращого бомбардира, то це буде приблизно шість мільйонів євро, повідомив інсайдер Михайло Співаковський в ефірі ютуб-каналу «ТаТоТаке».

Зазначається, що тепер сторонам залишилося вирішити питання з оформленням потрібних документів та фіналізувати трансфер. Це може бути доволі важко, враховуючи повномасштабну війну в Україні.

Джерело вважає, що наступний матч дніпрян у другому раунді кваліфікації до Ліги чемпіонів проти Панатінаїкоса цілком може стати останнім для Довбика у складі команди. Принципове рішення відпустити Артема реалізовується.

  • Нагадаємо, що у першому матчі проти афінської команди Дніпро-1 програв із рахунком 1:3. Гра-відповідь пройде першого серпня. Початок поєдинку заплановано на 20:30 за київським часом.
  • Влітку 2020 року Довбик до українського клубу. За цей час форвард забив 53 голи та віддав 14 передач у 84 матчах.
  • Минулого сезону Артем став найкращим бомбардиром УПЛ (23 голи).
  • Портал Transfermarkt оцінює форварда в 15 млн євро.
  • Контракт українця з дніпрянами чинний до 30 червня 2025 року.
  • Циганков перейшов до Жирони у січні цього року із Динамо та зробив 3+6 за системою гол+пас у 19 матчах Ла Ліги минулого сезону.