Едуард СОБОЛЬ: «Слова Даріо спробую втілити в життя»

Переглядів 235
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
18-річний лівий захисник «Шахтаря» поділився враженням од матчу з «Карпатами» та розповів, до чого прагне у своїй кар’єрі

— Ви давно не виступали в основі. Коли й де дізналися, що зіграєте проти «Карпат»?

— За два дні до матчу на тренуванні до мене підійшов Містер і сказав, аби я готувався вийти на поле проти львів’ян із перших хвилин.

— За час без офіційних матчів ігрові зв’язки були порушені: часом, це не позначилося на взаєморозумінні між вами та партнерами?

— За великим рахунком, труднощів у взаєморозумінні не виникло. Тяжко було через те, що давно не грав. Але постійно тренуюся з основною командою.

— Чим здивували «Карпати»?

— У першому таймі вони непогано діяли на контратаках, уміло працювали з м’ячем. Та головне, що в результаті ми були сильнішими, взявши в боротьбі за чемпіонство дуже важливі три очки.

— Де спостерігали за матчем першого кола проти «Карпат», у якому «Шахтар» поступився — 2:3?

— Удома, по телевізору. Прикро, що тоді наша команда поступилася. Але сьогодні ми взяли переконливий реванш. Так що вже все нормально.

— Що було найголовніше: реабілітуватися в очах прихильників чи набрати три очки в боротьбі за чемпіонство?

— Одне іншому не заважає. Ми прагнули показати змістовну гру, щоби заробити три бали. Для досягнення мети — перемоги у чемпіонаті — нам не можна втрачати очки. Що ж стосується особисто моєї гри, то намагався проявити себе з найкращого боку: щось виходило, щось — ні. Якщо Містер буде й далі довіряти мені, сподіваюся, я його не підведу.

— Який момент, на ваш погляд, у цьому матчі став ключовим?

— Коли ми забили м’яч перед перервою. Тим самим на другу половину гри ми створили собі необхідний доробок. Розуміли, що перемогу вже не втратимо.

— Коли Фред через травму не грав, «Шахтар» мав проблеми із швидким переходом із оборони в атаку. Чи додали «гірники» у цьому компоненті із поверненням бразильця на поле?

— Так, Фред дуже добре діє у центрі півзахисту. Він один із перших, хто найшвидше адаптувався до гри «Шахтаря». Тому невипадково він стає дуже помітною фігурою. Я впевнений, що надалі Фред ще яскравіше розкриє свій потенціал.

— Даріо Срна сказав у інтерв’ю, що Соболь у майбутньому виросте в одного з найкращих захисників, як мінімум, України. На чому базується така впевненість капітана команди?

— Мені, звичайно, приємно, що він так високо відгукнувся щодо мого футбольного потенціалу. Слова Даріо спробую втілити в життя. Зараз ось набуваю досвіду, прагнучи додавати в усіх футбольних компонентах. А надалі, сподіваюся, вийду на новий рівень. Адже постійно прагну до прогресу.

— Чи є всередині колективу відчуття, що після складної перемоги над «Металістом» зараз до «Шахтаря» повернувся його звичний бойовий дух?

— Так, щось на зразок того. У Харкові, програючи 0:2, «Шахтар» показав характер, неабияку майстерність, змінивши хід гри на свою користь. Це всіх нас надихнуло.

— Досвідчені гравці знають, як витримувати той тягар, коли немає права на помилку. Як у вас із психологічною стійкістю?

— Так, справді, я ще не відіграв такої кількості матчів, яка є за плечима моїх партнерів. Але, повірте, не менше їх хочу стати чемпіоном. А в плані психологічної стійкості, впевнений, буду додавати.

— Тарас Степаненко в інтерв’ю «УФ» сказав, що ключовою грою за «золото» стане матч «Динамо» — «Шахтар»…

— Можливо, у цій зустрічі все й вирішиться. Головне, щоби «Дніпро» та «Металіст» утратили очки.

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X