Екс-хавбек Динамо уникне річної дискваліфікації: футболіст відкупиться за договірні матчі грошима

Переглядів 1868
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
Екс-хавбек Динамо уникне річної дискваліфікації: футболіст відкупиться за договірні матчі грошима
Микита Корзун. Фото: Динамо
Головний тренер солігорського Шахтаря Олексій Бага прокоментував рішення КДК АБФФ, згідно з яким півзахисника команди та екс-гравця Динамо Київ Микиту Корзуна дискваліфіковано умовно на один рік і оштрафовано на 4,4 тисячі доларів.

Олексій Бага заявив, що штраф за Корзуна буде внесено, щоб він уникнув дискваліфікації, зазначивши, що не знає, чи збирається платити сам футболіст.

«Чи буде він виплачувати? Не знаю, хто платитиме: Микита, його дружина чи ще хтось. За футболіста Корузна гроші будуть внесені, щоб він уникнув дискваліфікації. Я можу оплатити – зберемо по місту з шапкою. Це технічний момент. За свого футболіста ми повинні постояти будь-якими способами», – сказав Бага в ефірі програми «Спорт-кадр».

Солігорський Шахтар, Енергетик-БГУ та Білшина були покарані Контрольно-дисциплінарним комітетом АБФФ за організацію договірних матчів.

За підсумками кількох засідань Контрольно-дисциплінарний комітет АБФФ ухвалив такі рішення.

  • Солігорський Шахтар позбавлений чемпіонства в сезоні-2022. Також клуб оштрафований на 30 очок у сезоні-2023 і на 20 очок у сезоні 2024. Шахтар отримав і грошовий штраф у 370 тисяч білоруських рублів
  • Крім того, було застосовано й персональні санкції до футболістів. Одним із фігурантів справи став 28-річний ексхавбек Динамо Микита Корзун, якого відсторонили від футболу на найближчий рік.

Футболіст переїхав до Києва взимку 2016 року з Динамо Мінськ за 700 тисяч євро. Гравець значився футболістом біло-синіх до  2022 року, проте більшу частину цього часу здавався в оренду (Динамо Мінськ Аль-Фатаєх, Вілафранкенсе).

У вересні 2022 року Корзун на правах вільного агента перейшов у солігорський Шахтар. Загалом за Динамо футболіст провів 30 матчів і не відзначився жодною результативною дією.