«Ера Павелка завершується»: журналіст припустив, коли може відбутися позачерговий конгрес УАФ

Переглядів 1294
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«Ера Павелка завершується»: журналіст припустив, коли може відбутися позачерговий конгрес УАФ
Фото: УАФ
Журналіст Володимир Звєров припускає, що Андрій Павелко, який перебуває під слідством, невдовзі втратить посаду президента УАФ.

Нещодавно низка обласних асоціацій футболу скерували листа першому віцепрезиденту УАФ Олегу Протасову з вимогою негайно скликати розширене засідання Виконкому організації.

Зокрема на Виконкомі УАФ планують розглянути ситуацію з відстороненням президента УАФ Андрієм Павелком та генерального секретаря Юрія Запісоцького на тлі рішень судових інстанцій щодо них.

Звєров в ефірі авторського YouTube-проекту розповів, як ситуація розвиватиметься надалі.

«Схоже, що ера Андрія Павелка як президента УАФ завершується. Поки він сам знаходиться в місцях, де ми не можемо його дістати, заочно відбувається спроба легітимного усунення Павелка від влади. Має відбутися конгрес, щоб обрати нового президента УАФ. Треба цей конгрес запустити легітимно. Тому що інакше президента не змінити». 

Журналіст пояснив, в який часовий проміжок може відбутися зміна керівника УАФ.

«Щоб скликати конгрес законно, треба 4-5 місяців. Це якось так збіглося з тим, що Андрій Шевченко минулого місяця став радником президента України. Якось так збіглося, що через деякий час після того, як Шевченко приїжджав в Україну, обласні асоціації почали запускати цей механізм», - сказав Звєров.

  • Починаючи з лютого 2023 року, Павелка було відсторонено від своєї посади на час слідства.
  • У червні суддя Шевченківського районного суду міста Львова відправив Андрія Павелка в СІЗО.
  • Також суд заарештував підозрюваного в розкраданні коштів генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького.