«F-16 нам потрібні, щоб повернути нашу землю»: Зінченко у США розповів американцям про війну в Україні

Переглядів 288
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«F-16 нам потрібні, щоб повернути нашу землю»: Зінченко у США розповів американцям про війну в Україні
Олександр Зінченко. Колаж «Український футбол»
Український гравець Арсеналу Олександр Зінченко виступив на прес-конференції у США перед товариським матчем із грандом англійського футболу Манчестер Юнайтед.

Олександр Зінченко висловився на тему важливості благодійного матчу Game4Ukraine. Українець пояснив, чому ця гра є надзвичайно особливою для нього.

«Надзвичайно важливо проводити подібні заходи (мова про матч Game4Ukraine – прим. «УФ»). Звичайно, мені соромно просити вас зробити пожертвування. Не говорю цього і не прошу цього. Дехто може це зробити. Дехто, можливо, не може, тому що в них багато справ».

Зінченко зауважив, що цей матч — можливість допомогти українцям. Футболіст хоч і перебуває не в Україні, але постійно займається благодійністю. Game4Ukraine це ще одна можливість зібрати важливі кошти.

«Перебуваючи тут, хотів би висловити величезну подяку США та решті світу, які дуже допомагають нам у цей скрутний момент.

Після вторгнення це вже стало частиною мого життя. Щодня живу зі своєю країною і людьми, які там живуть. Я та моя сім'я намагаємося допомогти чим можемо. Оскільки матч незабаром відбудеться в Лондоні, відчуваю, що моя місія полягає в тому, щоб намагатися допомогти чим можу».

Зінченко заговорив про літаки F-16. Українець буде говорити про це всюди, де є можливість.

«Користуючись цією нагодою, я повинен сказати, що ці F16 нам потрібні, щоб повернути нашу землю та наші території. Я маю таку місію. Якщо у мене буде можливість – говоритиму про це», — сказав Зінченко.

  • 5 серпня відбудеться знаковий благодійний матч Game4Ukraine за участі команд Андрія Шевченка та Олександра Зінченка, організований фандрейзинговою платформою UNITED24 спільно з лондонським ФК Челсі та компанією Legends.
  • 46-річний Шевченко торік став амбасадором платформи United24, яка займається збором коштів на потреби українців, які постраждали від війни в нашій країні.
  • 26-річний Зінченко приєднався до ініціативи президента України в травні 2023 року.
  • Зібрані кошти підуть на відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею Чернігівської області, зруйнованого окупантами у березні 2022 року.