«ФІФА могла зупинити війну»: експерт пояснив, як організація могла стримати путіна

Переглядів 647
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«ФІФА могла зупинити війну»: експерт пояснив, як організація могла стримати путіна
Микола Несенюк. Фото: Google
Голова департаменту київського Динамо з роботи зі ЗМІ Микола Несенюк висловився з приводу позиції ФІФА щодо війни в Україні та розповів, як футбольний орган міг це зупинити.

Експерт Несенюк не сумнівається, що ФІФА могла зупинити війну в Україні, якби після подій 2014 року відібрала росію право на проведення чемпіонату світу.

«ФІФА могла зупинити війну. Був впевнений тоді і залишаюся впевнений досі, що навесні 2014-го міжнародна футбольна федерація могла не допустити війни.

Варто лише позбавити московитів права на проведення світового фіналу 2018 у відповідь на агресію у Криму та на сході України».

Несенюк написав, що тоді Росії діяли акуратно і боялися реакції світу, який лише висловив «занепокоєння».

«Тоді вони ховалися, маскуючись під «зелених чоловічків» та знімаючи номери з військової техніки. Не знали, як світ на це відреагує.

Світ не зреагував. "Занепокоєння" не вважається. Якби їх тоді позбавили футбольного фіналу, то це був би потужний сигнал. Тоді ще не пролилася кров і всередині країни-агресора не були готові до війни».

Також Несенюк вважає, що важко було очікувати на інше рішення від ФІФА на прохання президента Зеленського виступити перед фіналом ЧС-2022 з посланням світу.

«А що ФІФА? Не забуваймо, що відсторонення московитів від футболу стало наслідком відмови поляків грати з ними в цьому відбірному матчі. А якби це не поляки? Можливо, тоді на трибуні вчорашнього фіналу ми побачили б не лише Макрона.

Тож даремно Зеленський обурюється, що йому не дали слова перед фіналом. ФІФА нам у війні аж ніяк не помічниця. Доведеться якось самим», — написав Несенюк у фейбсуку.

Нагадаємо, що чемпіонат світу, який пройшов у росії у 2018 році, виграла збірна Франції.