«Футбольні шахраї з України переїжджають до росії»: Баранка розповів про договірні матчі на зимових зборах

Переглядів 6746
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
«Футбольні шахраї з України переїжджають до росії»: Баранка розповів про договірні матчі на зимових зборах
Франческо Баранка. Фото УАФ
Голова комітету та етики та чесної гри Української асоціації футболу Франческо Баранка заявив, що російські клуби грають договірні матчі навіть під час зимових тренувальних зборів.

Франческо Баранка у коментарі для сайту УАФ заявив, що під час зимових тренувальних зборів у Туреччині та на Кіпрі було зіграно понад 30 договірних матчів. Частина з них відбувалася з представниками росії.

«Поки що в Україні намагаються зробити все, щоб захиститися від футбольної онкології, якою є договірні матчі, російські команди є активними учасниками матчів-привидів та договірних ігор».

Також український футбольний функціонер зазначив, що футболісти-шахраї зараз покидають територію України, оскільки в нашій країні триває боротьба з договірними матчами та переїжджають грати в росію, де їхня організація не припиняється.

«Показово, що український футболіст, який отримав дискваліфікацію в Україні за договірні матчі, зараз чекає на чергову дискваліфікацію, оскільки є гравцем однієї з таких російських команд.

Його ФК Факел (Воронеж) є учасником великої кількості підозрілих матчів. Можемо констатувати, що футбольні шахраї з України переїжджають до росії», – цитує Баранку сайт УАФ.

Незважаючи на те, що Баранка не називає конкретне ім'я футболіста, можна з упевненістю сказати, що йдеться про екс-гравця Зорі Ігоря Калініна, якого свого часу вигнали з луганського клубу.