«Ганьба»: Сабо – про скандальні суддівські рішення та купівлю клубами УПЛ систем VAR

Переглядів 4185
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«Ганьба»: Сабо – про скандальні суддівські рішення та купівлю клубами УПЛ систем VAR
Йожеф Сабо. Фото: УПЛ
Заслужений тренер України та експерт Йожеф Сабо поділився власними враженнями від рівня суддівства в чемпіонаті України. Ідея з купівлею клубами УПЛ систем VAR екстренеру збірної України відверто не подобається.

Колишній тренер збірної України залишився незадоволеним рівнем суддівства навесні в чемпіонаті України. На думку Сабо так не може продовжуватись. Про це він розповів у інтерв'ю сайту terrikon.

«Суддівство, на жаль, зараз на першому плані. Ми всі вже запам’ятали прізвища арбітрів, адже дуже багато вони роблять помилок. Я не знаю, що будуть робити в УПЛ з суддівством, але це не може так продовжуватись. То помилково призначають пенальті, то дають червоні картки… Суді мають виходити на поле і судити те, що є, а не просто свистіти».

Заслужений тренер України підтримав ідею проведення матчів претендентів на чемпіонство в УПЛ під наглядом VAR, проте він не погоджується з тим, що системи повинні купувати самі клуби. Сабо вважає, що забезпечувати команди Прем'єр-Ліги повинна сама організація.

«Днями прочитав, що Шахтар купить системи VAR і передасть УПЛ, чесно, я з цього посміявся, адже це нічого не змінить. В УПЛ самостійно визначають де бути тому VARy. І взагалі це ганьба, що клуби купують ці системи, невже в УПЛ немає грошей? А ці клуби, які купують – молодці, адже всі, хто переживають за український футбол, хочуть, щоб гра була чесною», - висловився Сабо.

Раніше з'являлася інформація про те, що Верес може стати першим клубом в історії України, який матиме систему VAR на домашньому стадіоні.

Сабо очолював збірну України з 1996 по 1999 рік.