Гармаш — майстер по металу

Переглядів 131
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Трохи більше тижня тому ці команди зустрічалися у чвертьфіналі Кубка країни, щоправда тоді поєдинок проходив у Харкові. Але це не завадило команді Олега Блохіна святкувати видовищну перемогу та вийти до півфіналу. Саме тому на звітний матч чемпіонату в Києві підопічні Ігоря Рахаєва підходили з подвійною мотивацією: гра з безпосереднім конкурентом за шість очок у боротьбі за чемпіонство, а ще — бажання взяти реванш у лігві свого супротивника.

Матч прогнозовано розпочався з атак господарів, а «Металіст» вирішив діяти прагматично — на контратаках. Зважаючи на кадрові проблеми у центрі захисту (за відсутності основних гравців оборони, центрального захисника вимушений був грати Вукоєвич), кияни намагалися довше тримати м’яч у центрі поля. Перший же небезпечний момент біля воріт Горяїнова перетворився на гол — кіпер харків’ян після навісу не зумів утримати м’яч у руках, скинувши його прямо під ноги Гармашу. Цей гол ще більше пожвавив гру, тож «Металіст» рушив уперед. Чомусь було переконання, що з таким експериментальним захистом команда Блохіна «насухо» матч не завершить. Підтвердження поспіло вже у середині тайму: після передачі із флангу до центральної зони киян Едмар вишуканим ударом із 20-ти метрів поцілив у «дев’ятку». Як не дивно, але після встановлення статус-кво на табло «Металіст» майже перехопив ініціативу, створюючи небезпечні рейди обома флангами. Такий хід подій зовсім не влаштовував керманича «Динамо», тож він, стоячи на бровці, постійно спонукав свою команду йти уперед. Після масованої атаки киян Беланда вирішив перевірити Горяїнова з дальньої дистанції. Воротар був безсилий проти точного удару під стійку — 2:1.

На початку другої половини гри форвард «Металіста» Гуменюк, який вийшов на заміну, зумів із близької відстані пробити повз Рибку — 2:2. Господарі, розуміючи, що знову можуть утратити дорогоцінні очки, учергове «прокинулися», перехопивши ініціативу перед кінцем зустрічі. І це дало плоди: прохід Гармаша, якого можна вважати найкориснішим гравцем у складі киян, у штрафному зупинив із порушенням Юссуф. Удар Ярмоленка з 11-ти метрів був точним. «Металіст» кинувся відігруватися, але пропустив ще один випад киян — захист харків’ян люб’язно дозволив Мбокані пробити з-за меж штрафного, що й стало остаточним рахунком — 4:2. «Динамо» продовжує чемпіонські перегони, а «Металіст» ці шанси практично втратив.

ПІСЛЯМОВА

Олег БЛОХІН,
головний тренер «Динамо»:

— Думаю, сьогодні був футбол для глядачів — цікавий і дуже забавний з великою кількістю моментів і забитих м’ячів. Хочу подякувати вболівальникам, які сьогодні прийшли — аж 40 тисяч. Думаю, ми володіли великою перевагою, але в другому таймі відійшли занадто глибоко в оборону, коли «Металіст» зрівняв рахунок. Цей м’яч уплинув на команду, яка вийшла і створила ті моменти, які ви бачили. Уважаю, суддя повинен був призначити два пенальті, а ще, на мою думку, він скасував чистий гол. Тобто, гра могла скластися зовсім по-іншому.

— Наскільки серйозна травма в Драговича? І хто тепер гратиме замість Вукоєвича, який сьогодні отримав червону картку?

— Наступним на поле вийду я… Драгович пропустить два тижні. Гусєв не зрозуміло, коли повернеться, в Ідейє — ушкодження, Хачериді відновлюється, у Вукоєвича — червона картка, він пропустить наступну гру. В обороні треба буде щось думати, але нескінченно так тривати не може. Особливо, якщо враховувати, що на нас чекають тяжкі матчі з «Карпатами» та «Шахтарем». Це, напевне, й згуртувало колектив, хлопці билися за тих, хто не міг грати.

Ігор РАХАЄВ,
в. о. головного тренера «Металіста»:

— Вітаю «Динамо» із хорошою грою. На жаль, ми сьогодні наступили на ті ж граблі. Проблема в тому, що наші півзахисники недостатньо відпрацьовують у обороні. Це й було основною причиною наших провалів.

— Які завдання ставляться перед вашою командою: Ліга чемпіонів? Ліга Європи?

— Будемо боротися до останнього за «золото», але слід визнати, що після цієї поразки шансів на чемпіонство в нас фактично немає.

— Команда готова фізично чи ні? І що з обороною, адже «Металіст» пропускає дуже багато?

— Я вже казав, що не всі гравці з повною віддачею працюють на захист. Через це виникають такі проблеми.

— Чому не потрапив у заявку Дієго Соуза?

— На жаль, поки що він не відновився на сто відсотків після травми.

Володимир БОБИР.

X