Легенді Мілана пропонують цікавий варіант у Серії А: тренер, якого пов’язували з Шахтарем, може очолити команду з Півдня

Переглядів 1084
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Легенді Мілана пропонують цікавий варіант у Серії А: тренер, якого пов’язували з Шахтарем, може очолити команду з Півдня
Гаттузо та Анчелотті. Фото: Google
Італійський спеціаліст Ріно Гаттузо, якого ЗМІ сватали у донецький Шахтар, близький до того, аби очолити Салернітану, яка виступає в Серії А.

Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація про те, що 45-річний італійський тренер Дженнаро Гаттузо може очолити донецький Шахтар.

Італійський журналіст Ніколо Скіра в своєму твіттері пише, що Гаттузо разом з Вінченцо Монтеллою розглядаються в якості кандидатів на посаду наставника Салернітани, якщо португалець Пауло Соуза залишить команду з Кампанії.

За інформацією Скіри, президент клубу з Салерно Даніло Ерволіно в лютому вів переговори з Гаттузо, але аленаторе не захотів на той момент розглядати такий варіант. Монтелла також віддав перевагу турецькому ФК Адана Демірспор, з яким він зараз працює. Але Скіра стверджує, що зараз ситуація змінилися і, можливо, хтось з цих спеціалістів замінить Соузу в Салернітані.

Салерніатана у сезоні 2022/2023 посіла 15 місце в Серії А і зберегла прописку в еліті італійського чемпіонату.

Гаттузо до переходу в Мілан у 1999 році один сезон грав за Салернітану, яка для нього не є чужою командою.

  • Ріно Гаттузо в якості тренера працював з швейцарським Сьйоном, грецьким ОФІ, італійськими Пізою, Міланом та Наполі, а також з іспанською Валенсією в сезоні 2022/2023. У січні 2023 на екваторі сезону Гаттузо було відправлено у відставку.
  • В якості тренера Гаттузо виграв тільки один трофей. З Наполі він здобув титул Кубку Італії-2020.
  • Шахтар після оформлення 14-го чемпіонства України припинив співпрацю з хорватом Ігором Йовічевичем.
  • Донецька команда знаходиться в пошуках нового коуча. Одним з вірогідних кандидатів на посаду керманича «гірників» є наставник Зорі Патрік ван Леувен.
  • Також із Шахтарем пов'язували Арне Слота з Феєноорда та Вінченцо Італьяно з Фіорентини.