Геннадій ПРИХОДЬКО: «Після відпустки не сподівався від підопічних такої готовності та свіжості»

Переглядів 170
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник криворізького «Гірника» розповів про плани на зимове міжсезоння, спаринги та підсилення

Геннадію Миколайовичу, період новорічних свят уже закінчився.Тож як, відпочили?

— Відпочив досить добре. Практично увесь час перебував у сімейному колі. Узагалі новорічні свята для мене завжди асоціювалися з родинним теплом і затишком, відтак було дуже приємно побути зі своїми близькими. А так, звісно, за півтора місяця дуже скучив за роботою, тож тепер, ґрунтовно відпочивши, з новими силами повертаюся до своїх обов’язків.

Чи слідкували під час відпустки за футболом? Зокрема, за новинами у другій лізі?

— Певна річ, постійно слідкував, переглядав інформацію в Інтернеті, особливо ту, що безпосередньо стосувалася другого дивізіону. Також у телефонному режимі спілкувався з колегами з інших команд, обмінювався з ними новинами. Тобто без футболу час не проходив.

15 січня команда вийшла з відпустки. Скажіть, чи всі здорові? Ніхто, часом, із зайвою вагою не приїхав?

— Хлопці прийшли з відпустки, відтак одразу пройшли медогляд. Потім ми три дні потренувалися, в інтенсивному режимі провели двосторонку. Чесно кажучи, навіть не сподівався від підопічних такої готовності та свіжості. Тому наразі все, слава Богу, нормально. Травмованих немає, всі займаються в загальній групі, готуються. Сподіваюся, й надалі продовжимо займатися з таким же настроєм і зарядженістю, котра присутня у футболістів саме сьогодні.

У зимовий антракт «Гірник» залишили двоє футболістів — Анатолій Пашковський та Ігор Христусь. Ким збираєтеся підсилюватися?

— Однозначно, підсилюватися збираємося. Свіжа кров нам необхідна, адже команда має реальні шанси, щоби потрапити до першої ліги. Ким саме, сказати не можу, однак наразі шукаємо футболістів у лінію атаки, адже нам потрібні хороші нападники. А хто саме до нас потрапить, поки не знаю, тому навіть прізвища ймовірних кандидатів назвати не можу. Зараз ми обговорюємо це питання з керівництвом, гадаю, в найближчому майбутньому до Кривого Рогу прибуде кілька новачків.

А ось тим, хто пішов, чи шукатимете заміну, чи обійдетеся власними резервами?

— Ні, їм також шукатимемо заміну, власних резервів у нас немає. Хоч у нас й є основна обойма гравців, однак все одно необхідно мати вибір і глибоку лаву запасних, щоби під час сезону була можливість коригувати склад команди.

Наскільки відомо, й Пашковський, й Христусь залишили криворізький колектив у статусі вільних агентів. Чому з ними не продовжили співпрацю?

— Усе відбувалося за обопільною згодою. Обидва виконавці підійшли до мене, ми все обговорили, прекрасно зрозуміли один одного. Толя, наприклад, узагалі вирішив закінчити з футболом. Йому запропонували іншу роботу, не пов’язану з грою в м’яч, відтак він вирішив змінити рід діяльності.

Як команда збирається проводити зимові збори?

— Із 20 по 31 січня розпочнеться повноцінний навчально-тренувальний збір. 12 днів готуватимемося вдома, зіграємо кілька спарингів. Потім плануємо заявитися на Кубок Придніпров’я. І заключну частину підготовки, якщо все буде нормально, плануємо провести в Туреччині.

Спаринг-партнери вже відомі?

— Так. 24 січня зіграємо проти дубля «Дніпра», 30-го поміряємося силами зі «Славутичем», а 31-го — з «Кременем». Наразі у нас заплановано 3 спаринги, які маємо провести.

Розкажіть про Кубок При­д­ніпров’я.

— У ньому, як правило, беруть участь команди з другої ліги та Дніпропетровської області. Проводиться він із 10 по 16 лютого на футбольних полях Дніпропетровська та Нікополя.

Який бюджет виділило керівництво «Гірника» на трансфери?

— Це запитання не до мене, а до президента. Тільки він може знати, скільки клуб готовий витратити на нових виконавців.

Роман КИРІЄНКО.

X