Георгій ЗОТОВ: «Ми реабілітувалися за поразку в Києві»

Переглядів 160
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Захисник «металургів» поділився враженнями від перемоги над «Динамо»

— Ви брали участь у розгромному для «Металурга» матчі (1:9) у Києві. Що було для вас важливіше у Донецьку: взяти реванш чи продовжити боротьбу за зону Ліги Європи?

— На порядку денному стояли обидва завдання. Ви бачили, що ми дуже хотіли здобути три очки, які дозволяють і далі вести боротьбу за зону єврокубків. Що ж стосується результату 1:9, то, звичайно, як кажуть, із пісні слів не викинеш. Це сталося з нами. І ми намагалися реабілітуватися перед нашими вболівальниками, що, на щастя, і вдалося зробити.

Результат закономірний?

— Упевнений, що так. Ми заслужили перемогу.

— Після того, як Владислав Калитвинцев зрівняв рахунок, підсвідомо не думали, що й нічия — це непоганий результат у даному поєдинку з одним із грандів?

— Ні, навіть у думках не було. Матч складався вдало, тож ми розуміли, що можемо здобути більше, ніж одне очко.

— У якому головному компоненті донеччани перевершили «Динамо»?

— Що не вийшло у суперника, мені складно судити. Уся наша команда налаштувалася на матч сьогодні, що називається, на повну котушку. На футбольному полі ми залишили всі сили: кожен гравець відпрацьовував і в захисті, й у атаці. Забили на один м’яч більше, ніж суперник. Виграли — це головне.

— Здалося, що в другій половині зустрічі «Металург» став діяти ефективніше. Що в перерві вам сказав Сергій Ташуєв?

— Сергій Альбертович попросив нас не зменшувати швидкість, продовжувати діяти в тому ж ключі, що й до перерви, також пресингувати й атакувати.

— У першому колі ви програли команді Олега Блохіна, а зараз динамівцями керує Сергій Ребров. Наскільки змінився суперник?

— Схоже, що «Динамо» змінилося. Не хотів би розвивати цю тему, але це питання приховується, як мені здається, в області психології. Плюс до всього не додало команді впевненості й те, що в киян через перебір жовтих карток і через травми були відсутні кілька основних гравців.

Микола Морозюк зізнався «УФ», що, зігравши гідно із «Шахтарем», команда відчула додаткову впевненість. Згодні?

— У матчі з «Шахтарем» ми могли й виграти, й зіграти внічию, але так склалося, що поступилися. Однак ніяких переживань після поразки не мали, адже зіграли на високому рівні. І ми спокійно готувалися потім до зустрічі з «Динамо».

— Ви на фланзі частенько вели боротьбу з Гусєвим, а на іншому фланзі Пляцикас бився з Ленсом. Мабуть, добре до матчу вивчили дії опонентів?

— Звичайно, ми дивилися нарізки з діями суперників. Наші тренери розповіли про всі сильні й слабкі сторони Гусєва, Ленса, інших гравців. Треба віддати належне Васілеосу, який дуже здорово зіграв проти Ленса, не дозволивши йому показати свої найкращі якості.

— Жуніор Мораес вийшов у одноосібні лідери у суперечці бомбардирів. Що партнери по команді сказали бразильцеві в роздягальні?

— Коли він зайшов після матчу в роздягальню, всі йому дружно поаплодували.

— Попри перемогу, в боротьбі за путівку до Ліги Європи далеко нічого не зрозуміло, й «Металург», швидше за все, не фаворит у цій гонці…

— Неважливо, хто фаворит. Ми, зі свого боку, просто будемо боротися до кінця, зробимо все, що від нас залежить, аби пробитися на європейську арену.

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X