«Головне не сильний «постріл»: автор голу з центру поля у матчі Другої ліги розкрив свій секрет

Переглядів 1216
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Головне не сильний «постріл»: автор голу з центру поля у матчі Другої ліги розкрив свій секрет
Максим Авер'янов. Фото: ФК Металіст
В поєдинку стартового туру друголігової першості України між Скалою 1911 та Кудрівкою було забито гол, який претендуватиме на звання найкрасивішого в сезоні.

В компенсований час півзахисник стриян Максим Авер'янов, побачивши, що воротар гостей вийшов за межі карного майданчика, вразив ціль зі своєї половини поля.

Переглянути відео неймовірного голу в Другій лізі можна за ПОСИЛАННЯМ

Максим зізнається, що головне мати навички, а не силу. Також хавбек розповів про цікаве завдання від тренера Василишина на тренуваннях, яке вплинуло на цей гол.

«Не думаю, ще коли навчався в Черкаській спортшколі, то тренери мене налаштовували, що головне не сильний «постріл», а точний. Важливо мати необхідні навички. В тій же Скалі 1911 керманич Микола Василишин часто проводить своєрідні естафети, які треба завершувати прицільним ударом з центра поля по порожніх воротах. 

Бонус отримує той, хто влучає в поперечину. У моєму випадку головне було помітити, що кіпер «Кудрівки» далеко вийшов з воріт, адже гості докладали зусиль, щоб врятуватися».

Максим згадав свої перші подібні м’ячі у своїй кар’єрі.

«Вперше на офіційному рівні забив метрів з 60-ти, ще коли грав за молодіжний склад Металіста, а в контрольних матчах забивав, захищаючи кольори Зірки з Кропивницького та Звягеля», — сказав Авер'янов для Sport.ua.

У цьому поєдинку Скала 1911 — Кудрівка було забито сім голів, два з яких залетіли у сітку воріт вже у доданий арбітром час. Переможцем стали господарі цієї гри, які здолали суперника із рахунком 4:3