Гостинний Сімферополь

Переглядів 170
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

У Криму таки розпочався футбольний сезон, попри складну ситуацію в регіоні. Із прибуттям до Сімферополя в команди Хуанде Рамоса виникли певні проблеми, адже через міжнародні санкції щодо повітряного простору над півостровом, дніпропетровці добиралися до місця призначення автобусом. Здавалося, це могло позначитися на фізичному стані футболістів із материка, однак, як показав матч, утомленими здавалися зовсім не гості, а господарі.

Порівняно з минулим туром, наставники обох команд зробили по три заміни у стартовому складі. Відтак у «Дніпра» з перших хвилин вийшли Політило та Близниченко, а дискваліфікованого Бойка замінив Лаштувка. У «Таврії» ж Ярчук і Бурдужан узагалі не потрапили до заявки, а Матвієнко залишився в запасі. Відповідно до основи потрапили Причиненко, Сантрапинських і Гуменюк.

Те, що для сімферопольців протистояння з одним із лідерів чемпіонату буде непростим, стало зрозуміло вже в дебюті зустрічі, коли гості провели кілька гострих атак, відкривши рахунок. Матеус із позиції лівого інсайда прострілив у центр штрафного, де захисники, незграбно виносячи м’яч, влучили в Джуліано. Рикошет од бразильця став для Погорілого фатальним — 0:1. У подальшому дніпропетровці впевнено контролювали хід подій, і могли ще не раз розвинути свій успіх. Виходом сам на сам Селезньов і Зозуля скористатися не змогли, а Роман ще встиг зіпсувати гарний момент, улучивши у самотнього захисника на лінії воріт. Під час перерви Хуанде Рамос марнотратство Селезньову не вибачив, відтак замінив найкращого бомбардира команди на Калинича. Хорват одразу віддячив наставнику за довіру забитим м’ячем. Фланговий простріл Ротаня у власному штрафному рукою зупинив Нуно Пінто. Вердикт судді був категоричний, і Нікола з «точки» впевнено переграв голкіпера таврійців. Варто відзначити й активність настирного Матеуса. Саме мініатюрний бразилець був найактивнішим гравцем на полі, постійно тероризуючи захист сімферопольців.

До кінця матчу кримські футболісти нав’язати боротьбу так і не змогли, відповідно дозволили дніпропетровцям учетверте поспіль піти з поля, зберігши свої ворота недоторканими. За рахунок цієї звитяги «Дніпро» продовжує чимчикувати до золотих нагород, а «Таврія» ще на крок наблизилася до першої ліги.

Роман КИРІЄНКО.