«Гвардіола грає в шести кубках на рік»: Луческу відреагував на успіх Пепа, який зрівнявся з ним за трофеями

Переглядів 3701
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
«Гвардіола грає в шести кубках на рік»: Луческу відреагував на успіх Пепа, який зрівнявся з ним за трофеями
Мірча Луческу та Пеп Гвардіола. Фото: Google
Очільник Динамо Мірча Луческу, який вісім років працював у Італії, поділився своєю думкою щодо роботи свого колеги Пепа Гвардіоли, а також прокоментував виступи італійських клубів у єврокубках.

Румунський тренер Мірча Луческу, який попрацював з декількома італійськими колективами, зокрема у Інтері в 1998-1999 роках, а нині очолює київське Динамо, прокоментував виклик Матео Ретегі до збірної Італії, хоча останній грає у Аргентині.

«Так усюди. Будувати національну збірну нелегко. Великі команди обирають найкращих гравців з усього світу».

Також Луческу поділився думкою про свою колишню команду – міланський Інтер, який цього сезону дійшов до фіналу Ліги чемпіонів, але поступився Манчестер Сіті з рахунком 0:1.

«Інтер став жертвою успіху Манчестер Сіті. Шкода, насправді. Інтер мені сподобався, я навіть не думав, що вони можуть так зіграти. Якби Лукаку вийшов раніше, можливо, і результат був би іншим. Індзагі зробив гарну роботу. За те, як вони грали, вони заслужили виходу до фіналу».

Окремо румунський спеціаліст прокоментував невдачі італійських клубів у фіналах усіх трьох єврокубків.

«Для італійського футболу було важливо вийти у фінали. Так, у них не все вдалося, але це вже крок уперед. Італія має бути щасливою. Вона довела, що може змагатися і, можливо, перемогти у майбутньому».

Мірча Луческу. Фото: Google

Детально Луческу розповів про одного з тих, хто позбавив Італію єврокубка цього сезону – Пепа Гвардіолу:

«Я говорив з ним до та після матчу з Інтером. Він розумний, знає, що робити. Завжди. Кожного разу, коли він перемагає, він може запрошувати до себе найкращих і той, хто хоче перемагати, з великим бажанням іде до Пепа».

Наостанок румунський спеціаліст, з яким Гвардіола цього сезону зрівнявся за кількістю трофеїв – 35, пожалівся на тяжку долю тренера в Східній Європі:

«Він грає в шести турнірах на рік, а я протягом двох останніх років – ні. І я можу запевнити вас, що бути тренером у Східній Європі не легко. Але Пеп все ж таки класний; він вміє проникати в голови гравців» – зазначив тренер у коментарі Tuttomercatoweb.

  • У сезоні 2022/2023 Гвардіола брав участь у: чемпіонаті, Кубку, Суперкубку Англії, Кубку англійської ліги, а також у Лізі чемпіонів.
  • До цього переліку додасться матч проти Севільї за Суперкубок УЄФА, а також Клубний чемпіонат світу.
  • В цих турнірах Манчестер Сіті зіграє вперше в своїй історії.
  • Кубок ліги і Суперкубок Англії - єдині трофеї, які не підкорился Ман Сіті минулого сезону.