Гвардіола знову зателефонує Зінченку? Ман Сіті здобув Суперкубок УЄФА, залишивши без трофею ексзірку України

Переглядів 14281
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
7 голосів
Гвардіола знову зателефонує Зінченку? Ман Сіті здобув Суперкубок УЄФА, залишивши без трофею ексзірку України
Ерлінг Голанд святкує перемогу. Фото: Getty Images
У Греції був зіграний матч фіналу Суперкубку УЄФА між англійським Манчестер Сіті та іспанською Севільєю. В основний час була зафіксована нічия, а у серії пенальті перемогли футболісти Ман Сіті.

У середу, 16 серпня, Манчестер Сіті та Севілья зіграли у фіналі Суперкубку УЄФА. Поєдинок закінчився нічиєю із рахунком 1:1, а трофей поїхав до Манчестеру після серії пенальті – 5:4.

Матч проходив на стадіоні «Георгіос Караїскакіс» у грецькому місті Пірей і почався доволі спокійно, обидві команди не створювали великої кількості моментів, проте все змінилося на 25-й хвилині.

Після довгої передачі низом від голкіпера Севільї Буну, м'яч прийняв Лукас Окампос. Аргентинець одразу віддав пас на хід на свого співвітчизника Маркоса Акунью, який зробив точний навіс на Юссефа Ен-Несірі, марокканець впевнено відправив м'яч у сітку воріт Едерсона.

Після цього голу підопічні Хосепа Гвардіоли забрали м'яч та ініціативу під свій контроль та перевели гру на половину поля команди Хосе Луїса Менділібара. Англійці створювали деякі моменти, проте до кінця першого тайму так і не змогли витиснути з них гол.

Другий тайм розпочався з декількох нереалізований моментів Севільї, а вже 63-й хвилині вихованець Ман Сіті Колл Палмер після подачі Родрі зробив рахунок 1:1, впевнено направши головою м'яч у дальній кут воріт Буну.

Після цього обидві команди не забивали, через що їм довелося вирішувати долю трофею у серії пенальті, де сильнішими виявились гравці Манчестер Сіті.

  • Колишній хавбек Металіста Папу Гомес, який нині грає за Севілью, залишився на лаві для запасних і не зіграв у цьому матчі ні хвилини. У харківській команді він був з 2013 по 2014 роки: 24 поєдинки, чотири голи та шість асистів.
  • Це перший трофей Суперкубку УЄФА для Сіті. Севілья натомість програла вже шостий фінал цього турніру поспіль, вигравши лише раз, у 2006 році проти Барселони (3:0).
  • У фіналі Ліги чемпіонів сезону 2022/202 Манчестер Сіті здолав італійський Інтер (1:0).
  • Севілья свій сьомий кубок Ліги Європи виборола в протистоянні з римьською Ромою, яку переграла в серії післяматчевих пенальті (1:1, пен. 4:1).
  • Нещодавно Олександр Зінченко зізнався, що Гвардіола телефонував йому після перемоги у Лізі чемпіонів.