«Їх ідея була популістською»: журналіст вважає, що Тимощук має гарні шанси, щоб виграти суд в УАФ

Переглядів 988
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Їх ідея була популістською»: журналіст вважає, що Тимощук має гарні шанси, щоб виграти суд в УАФ
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Відомий журналіст Сергій Болотніков вважає, що Анатолій Тимощук має великі шанси на виграш своєї апеляції у Спортивному арбітражному суді рішення УАФ щодо позбавлення всіх спортивних регалій.

Сергій Болотніков вважає, що головною мотивацією Анатолія Тимощука позиватися до УАФ у Спортивному арбітражному суді (CAS) стало позбавлення його тренерської ліцензії, що тепер ускладнює його роботу асистентом головного тренера в Зеніті.

На думку журналіста, Тимощук має добрі шанси виграти суперечку, оскільки рішення УАФ позбавити його всіх спортивних регалій, у юридичній площині не мало жодної підстави.

«Із самого початку ідея УАФ накласти санкції на Тимощука була дуже популістською. Це якраз і доводить те, що Тимощук зараз іде до суду. Не можна просто за його мовчання робити такі серйозні юридичні кроки».

Як вважає Болотніков, УФА в цьому питанні не зможе навіть спертися на рішення РНБО, який також ввів санкції проти екс-хавбека національної збірної України, оскільки воно було набагато пізніше.

«РНБО також ввела санкції проти нього, і УАФ тепер може цим прикритися. Але в такому разі може статися юридична колізія. Тому що УАФ позбавила регалій Тимощука ще у березні 2022 року, а держава зайнялася ним лише зараз», – заявив журналіст у програмі КDК.

Нагадаємо, що незважаючи на початок повномасштабної війни Росії проти України Анатолій Тимощук продовжив працювати в Росії і не висловив свою позицію про те, що відбувається в його рідній країні.