Євген СЕЛЕЗНЬОВ: «Ми перевершили «Шахтар» тактично й у бажанні перемогти»

Переглядів 156
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Нападник «Дніпра» поділився враженнями від перемоги на «Донбас Арені», розповів, кого вважає фаворитом у чемпіонській гонці

— Євгене, ви добре знаєте стиль «Шахтаря», адже свого часу виступали за цю команду. Не здалося, що (особ­ливо у першому таймі) «гірники» діяли якось невиразно, з якихось причин не реалізувавши свій потенціал?

— Ні, так не можу сказати. Уважаю, що до перерви йшла рівна гра. Ніхто не хотів розкриватися. Але, на щастя, нам удалося забити м’яч «у роздягальню». Природно, виходити на другий тайм, ведучи в рахунку, було вже легше.

— Чи загальна ситуація в країні якось вплинула на вас, інших гравців «Дніпра»? Чи, може, виходячи на поле, думали тільки про гру?

— Зрозуміло, що в країні складна ситуація. Але ми — професіонали. І коли виходили на поле, думали тільки про те, як краще зіграти проти чемпіона країни. Хоча, звичайно, після матчів дивлюся телевізор, стежу за новинами й бачу, що відбувається в тих чи інших куточках України, тож, звичайно, переживаю. Адже ми живемо тут і хочемо, щоб у країні настали спокій і порядок.

— Євгене, в боротьбі за чемпіонство після зустрічі із «Шахтарем» для вас тепер щось прояснилося?

— Ні, боротьба за «золото», за великим рахунком, тільки починається. Це перше випробування для нас, попереду ще багато ігор. Упевнений, що «Шахтар» так просто не віддасть титул. Просто сьогодні нам пощастило трохи більше за суперника, й ми реалізували свої моменти.

— У чому «Дніпро» сьогодні був сильніший «Шахтаря»?

— Тактично й у бажанні перемогти.

— Виходить, що в «Дніпра» спрацював план на гру?

— Так, сьогодні зіграв план Хуанде Рамоса.

— У чому він полягав?

— У грі на контратаках. Треба розуміти, що «Шахтар» — сильна команда, гравці чудово тримають м’яч. Їм не можна дозволяти створювати багато моментів. І нам це вдалося.

— У «Шахтарі» маєте чимало друзів, але, попри це, в грі було багато неприємних стиків (наприклад, після зіткнення з Андрієм П’ятовим Селезньову довго надавали допомогу. — Д. Д.), штовханини, словом, пристрасті вирували неабиякі…

— Це все — емоції, адже в грі без них ніяк. Але у цьому немає нічого страшного. Адже кожен намагається допомогти своїй команді перемогти. Після матчу потисли один одному руки. Так, у мене тут багато друзів, але я ж не можу їм піддаватися на полі.

— Суддівство не вплинуло на підсумковий результат?

— Не вплинуло. На мій погляд, суддівство мало об’єктивний характер. Якщо судді й помилялися, то в обидва боки.

— Отож, після того, як «Дніпро» із загальним рахунком 5:1 двічі за сезон узяв гору над «Шахтарем», чи саме дніп­ряни відтепер фаворити в боротьбі за золоті нагороди?

— Ні. Усе залишилося, як і раніше.

— Тоді хто ж, по-вашому, розіграє чемпіонський титул?

— «Дніпро», «Шахтар» і «Динамо».

— А «Металіст»?

— Я назвав своїх фаворитів…

Дмитро ДОЙНІКОВ.