Ігор СУРКІС: «Контракт із Ребровим підписано на три роки»

Переглядів 171
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Президент «Динамо» — про призначення нового головного тренера та подальші зміни в клубі

Після гри із «Зорею» відбулася спільна прес-конференція Сергія Реброва та президента клубу Ігоря Суркіса, на якій журналісти почули чимало цікавого від очільника столичної команди.

Про призначення нового головного тренера:

«Я хотів, аби команда пішла у відпустку, знаючи, хто з наступного сезону буде головним тренером. Ви не перші, хто про це дізнався, першими дізналися гравці, я їм це оголосив. Новину було сприйнято «на ура», хлопці аплодували, вітали. Уважайте, що із цього дня головний тренер київського «Динамо» — Сергій Станіславович Ребров. На моє рішення вплинула та ситуація, яка змінилася після звільнення Олега Володимировича, найперше, в тренувальному процесі, в роздягальні, ставленні гравців до тих завдань, які ставить Сергій Станіславович та його штаб».

Про контракт Реброва:

«Контракт на папері ми підпишемо завтра (у понеділок. — В. Б.).
Питання про умови контракту не стояло дуже довго. Можу зразу сказати, щоби не було домислів, як колись працювали Блохін і Сьомін. Контракт підписано на три роки. Умови, які має виконати головний тренер, — перше місце в чемпіонаті, що дає можливість напряму потрапити до Ліги чемпіонів. Якщо команда посяде друге місце, але при цьому прогресуватиме та їй аплодуватимуть глядачі, вболівальники, експерти, у Сергія Станіславовича буде шанс довести це, пройшовши кваліфікацію до Ліги чемпіонів. Якщо ж ці умови не виконуються, «Динамо» отримає нового головного тренера. Сергій Ребров, так само, як раніше Сьомін і Блохін, погодився на ці умови».

Про тренерський штаб Реброва:

«Хочу наголосити, що тренерський штаб, так само як і призначення всіх тренерів за ієрархією, це прерогатива Сергія Станіславовича. Кандидатури йому навіть погоджувати зі мною не потрібно. Він лише має поставити мене до відома. Головне, щоби повністю працювала вертикаль головного тренера першої команди з тренерами інших команд «Динамо».

Про завдання в Лізі Європи:

«Я вважаю, що ми зобов’язані з групи виходити та ставити завдання вже поступово. Сергій Станіславович зі мною погоджується. У нас перша розмова почалася з того, що він сказав: «Ми ж не можемо бути на четвертому місці апріорі. Соромно працювати в команді, яка посідає четверте місце». У цьому я його повністю підтримую. І найголовніше — він готовий повністю це змінити».

Про трансферну політику:

«Якщо ви вважаєте, що з приходом Сергія Реброва не буде трансферної кампанії, ви помиляєтеся. Якщо Сергій Станіславович поставить переді мною завдання прид­бати або відпустити того чи іншого футболіста, це буде виконуватися. Але хочу вам сказати, що сьогодні потенціал київського «Динамо» такий, що його потрібно розкрити, а не прагнути купляти нових футболістів, аби вони знову адаптувалися. Минулого літа стався унікальний випадок: ми придбали всіх п’ятьох футболістів із першого списку, яких хотів Олег Володимирович разом із своєю селекційною службою. Під цим підписалися Михайличенко, Веремеєв, Баль і сам Блохін. Але їх потрібно було грамотно адаптувати в команді».

Про селекційну службу:

«Хочу, щоби команда функціонувала таким чином: є головний тренер, і він підбирає під себе всю вертикаль. Мені зі спортивним директором спілкуватися не особливо потрібно, йому ставить завдання головний тренер. Ми ще не обговорювали з Ребровим, чи задоволений він роботою Михайличенка. Це має бути рішення Сергія Станіславовича, яке я виконаю. Можливо, Ребров висловить бажання додати до селекційної групи двох-трьох людей. На сьогодні у нас уже не працюють Біба, Мунтян. Так, вони перебувають при клубі, отримують динамівську стипендію, але вже не їздять та не переглядають гравців».

Володимир БОБИР.