Ігор УШАРУК: «Десна» готова була надати фінансові гарантії в розмірі 10 мільйонів доларів для участі в ПЛ»

Переглядів 199
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Виконавчий директор чернігівського клубу запевнив, що команда, попри проблеми з інфраструктурою, готувалася до підвищення в класі

— Ігоре Миколайовичу, не секрет, що «Десну» розглядали як кандидата на вихід до еліти. Але чомусь це питання доволі швидко відійшло на другий план…

— Узагалі-то, почати варто з того, що ми самі не горіли бажанням підвищитися в класі. На сезон перед командою такого завдання не стояло. Йшлося про місце в першій п’ятірці, із чим хлопці успішно впоралися. Ідею ж перевести «Десну» в еліту висунув президент «Дніпра» Ігор Коломойський. Та, як бачите, до конкретики справа так і не дійшла. Після відмови «Севастополя» брати участь у новому чемпіонаті, питання із 16-ю командою стало неактуальним. Хоча не приховуватиму, що коли цей варіант стали обговорювати всерйоз, ми були готові піти достроково на підвищення в класі.

— Ризики усвідомлювали?

— Я говорив неодноразово з президентом. Він усвідомлював, наскільки важливим і відповідальним може бути крок виходу до прем’єр-ліги й, водночас, був готовий на нього піти.

— Але ж, окрім бажання, пот­рібно мати ще й відповідну інфраструктуру?

— Так, щодо інфраструктури в нас були великі зауваження, тож тимчасово матчі могли проводити в іншому місті, та за цей час вирішували би домашні проблеми.

Тобто, в перспективі ви розглядали варіант із переїздом, наприклад, до Борисполя, де є стадіон, що відповідає вимогам ПЛ?

— Звичайно. Ми були готові тимчасово переїхати й до Борисполя.

— А з головним тренером Олександром Рябоконем була взагалі розмова в контексті перспектив дострокового виходу до вищого дивізіону?

— Коли це питання активно обговорювалося, Олександр Рябоконь перебував за межами України. Але ми підтримували зв’язок у телефонному режимі. Звичайно, команда за умови виходу до прем’єр-ліги вимагала підсилення. У перспективі це питання обговорювалося б із президентом клубу.

— Ігоре Миколайовичу, а фінансово «Десна» була готова до такого кроку, адже керівництво прем’єр-ліги вимагало від клубів фінансових гарантій в розмірі 10 мільйонів доларів…

— Про цю суму знаємо. Я неод­норазово спілкувався з президентом, і він мене запевнив, що це для нас не проблема. Якщо потрібно, 10 мільйонів доларів поклали би на рахунок.

— Із такими фінансовими тилами, чи можна говорити, що в новому сезоні команда боротиметься за вихід до прем’єр-ліги?

— Які завдання виконуватимемо в новому сезоні, поки конкретно сказати не можу. Відповім на це запитання вже після зустрічі з очільником клубу.

— Якщо вже заговорили про фінанси, то на Конференції ПФЛ у Полтаві згадували про боржників. «Десна», між іншим, там також фігурувала…

— Борги і справді є за два місяці. Але можу вас запевнити, що їх буде оперативно ліквідовано. Я вважаю, що на цьому питанні не потрібно навіть акцентувати увагу, настільки воно не суттєве.

Олександр ТРАВЯНКА.