Інгулець «прийме» Шахтар не в Петровому, а у Львові. Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 829
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Інгулець «прийме» Шахтар не в Петровому, а у Львові. Прогноз і анонс на матч УПЛ
Фото: ФК Шахтар
Ексклюзивний анонс матчу 26 туру УПЛ Інгулець – Шахтар спеціально для вас на «УФ».

13 травня відбудеться поєдинок 26 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Інгулець ‒ Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Інгулець (Петрове) – Шахтар (Донецьк)

13 травня. 17:00. м. Львів. Стадіон «Арена Львів»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Ще один матч, який відбудеться в суботу, це зустріч між Інгульцем і Шахтарем. Цей поєдинок мав відбутися у Петровому, адже саме команда Сергія Ковальця є господарями цієї гри. Однак було прийняте рішення зіграти у Львові, де базуються «гірники». Офіційна версія від Олександра Поворознюка – зламаний автобус, який можна зробити лише у Львові. А тут ще й волею календаря так склалось, що у минулому турі Інгулець грав на «Арені Львів» проти Руху. Ось вони і залишились ще на тиждень у культурній столиці України. Набагато більше питань, ніж відповідей, є і до Шахтаря, і до Інгульця, але ось такі реалії українського футболу.

• Шахтар розлючений втратою очок в Олександрії

У першому колі «гірники» впевнено переграли Інгулець з рахунком 3:0 завдяки дублю Данила Сікана і голу Дмитра Криськіва. У минулому турі Шахтар втратив очки в матчі проти Олександрії, зігравши 1:1. На гол Миколи Михайленка, влучним ударом відповів Кевін Келсі. До речі, для венесуельського форварда це вже четвертий гол у складі помаранчево-чорних за дев’ять матчів УПЛ. Добре, що при цьому підопічні Ротаня з аналогічним рахунком зіграли й із конкурентом «гірників» ‒ Дніпром-1, що не дозволило переслідувачам наздогнати лідера.

Фото: УПЛ

У цьому сезоні Шахтар поступився лише одного разу. Сталося це ще 19 листопада у матчі проти Дніпра-1. Підопічні Йовичевича не програють вже 13 поєдинків поспіль (десять перемог і три нічиїх). Крім поразки від дніпровців, у «гірників» 18 перемог і шість нічиїх. Різниця забитих і пропущених – 58:18. У підсумку – перше місце та 60 очок в активі. Дніпро-1 у четвер зіграв перенесений матч першого туру проти Олександрії. Поєдинок завершився нічиєю 1:1. Тому в дніпровців тепер 58 залікових балів і вони йдуть другими.

• Сікан забив за Шахтар найбільше, але зараз втрапив у запас

Найкращим бомбардиром донецької команди є Данило Сікан. У нього вісім забитих м’ячів. Однак останнім часом чемпіон світу в складі юнацької збірної України U-20 дуже рідко виходить на футбольне поле. За останні три матчі Сікан зіграв лише чотири хвилини. Востаннє Данило відзначався ще 28 лютого у ворота Минаю. Тоді форвард оформив дубль. Можливо, положення Сікана вимушено покращиться – в матчі з олександрійцями знову травмувався Траоре, проте це неточно – роззабивався Келсі й виглядає явно цікавіше за місцевого не юного таланта.

Після зустрічі з Інгульцем на Шахтар ще очікують поєдинки проти Вереса, Зорі, Дніпра-1 та Ворскли. Варто відзначити, що лише проти дніпровців, «гірники» зіграють у Львові. Решта матчів виїзних. Ну хіба, що комусь потрібно буде ремонтувати автобус саме у Львові. Можливо, тоді знову зіграють на «Арені Львів». 

• Петровська команда програла принциповий матч Руху

Інгулець у минулому турі розгромно програв Руху 0:3. Таким чином, підопічні Сергія Ковальця продовжують перебувати в зоні ризику на десятому місці. Попри те, що у них 27 очок, відстань від перехідних матчів становить лише три пункти, а від зони вильоту – п’ять залікових балів. Календар у Інгульця на заключний відрізок чемпіонату є таким: Зоря, Металіст 1925, Львів і Верес.

Загалом у цьому сезоні команда з Петрового здобула сім перемог, шість разів зіграла внічию і 12 матчів програла. Різниця забитих і пропущених – 20:29. Найкращими бомбардирами Інгульця є Володимир Одарюк і Олександр Козак. У обидвох гравців по три забиті м’ячі. Однак востаннє Одарюк забивав ще 11 березня у ворота Металіста, а Козак 4 березня у ворота Динамо. Інгулець не перемагає протягом чотирьох матчів поспіль. Більше того у попередніх чотирьох турах команда Ковальця не забивала м’ячів. Востаннє вона перемагала 19 квітня у домашньому матчі з Рухом – 1:0. Тоді останній раз Інгулець і забив.    

Історія зустрічей – 6:+0=0-6; 1:14

Майбутній герой матчу – Кевін Келсі

Зимовий новачок Шахтаря Келсі лише одного разу виходив на поле зі стартових хвилин у цьому сезоні в УПЛ. Це було в матчі проти Львова, коли венесуелець зіграв 70 хвилин, але відзначитися не зумів. В інших поєдинках Кевін виходив на заміну і забивав. У минулому турі саме його гол приніс нічию донеччанам у непростому матчі з Олександрією. До речі, венесуелець у попередньому поєдинку вийшов на поле на 25 хвилині замість Лассіни Траоре. Він отримав травму і був замінений. Зараз уродженець Буркіна-Фасо тренується за індивідуальною програмою. Тому цілком вірогідно, що Келсі вийде зі стартових хвилин на Інгулець.

Кевін Келсі. Фото: ФК Шахтар

Прогноз на гру Інгулець – Шахтар: П2 перший тайм – 1.65

Донеччани повинні виключно перемагати після нічиєї з Олександрією. Тим більше, що Дніпро-1 в четвер втратив очки в грі з олександрійцями і не зрівнявся з Шахтарем. «Гірники» випереджають на два пункти дніпровців і більше їм подарунків робити не мають. Тому матч з Інгульцем підопічні Йовичевича повинні виграти і зробити це ще в першому таймі. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на перемогу Шахтаря у першій половині зустрічі – 1.65.

X