Історія про те, як Віктор Федорович попрохав Анатолія Дмитровича

Переглядів 169
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«УФ» стали відомі справжні причини того, чому в понеділок керманич ФФУ відмінив товариський матч із США

КВІТОЧКИ

Поки що я, скажу відверто, достеменно не знаю, як упоратися з тією лавиною інформації про професійну діяльність п. Конькова, що хлинула на нас за останній тиждень. Із одного боку, добре, що ці викриття сталися, бо правда — явище корисне за будь-яких обставин. Із іншого, все-таки прикро, що цього не було зроблено раніше… Тому пропоную наразі не надто вдаватися в аналіз ситуації, бо час, як мені здається, не той, а просто спробувати перерахувати всі події з обойми «резонансні».

Почалось усе з того нападу (чи інсинуації нападу) на Будинок футболу з боку нібито «Правого сектора» чи фанів «Динамо», які вимагали відставки керманича ФФУ. Продовжилося це заявами того ж Анатолія Дмитровича, що йти зі своєї посади він наміру не має. Відтак «слово взяли» п’ять обласних федерацій — м. Києва, Полтавщини, Тернопільщини, Вінниччини та Хмельниччини, які офіційно попросили розглянути питання корумпованості п. Конькова. Останній аспект вийшов назовні, зокрема, й через публікацію під назвою «Важко бути богом», представлену у вівторковому номері нашої газети: там, як ви пам’ятаєте, надруковано вісім копій документів, які підтверджують, скажімо так, марнотратство керівника Федерації та найближчого його оточення.

До слова, із цього приводу маємо «свіжачок»: як нам повідомили із Харкова, історія щодо 23000 гривень на подарунок керівникові обласної федерації футболу Михайлові Добкіну отримала продовження. Нагадаю, в тому ж «Кошторисі № КРФР-0057» ідеться про те, що під час візиту на Слобожанщину делегація ФФУ поселилася в готелі «Харків Палас», заплативши за це 10000 гривень. Однак, повідомляють нам колеги із Харківщини, насправді проживання наших футбольних керманичів оплатив той же добродій із прізвиськом Допа, однак згадана сума в десять тисяч національної валюти була, як то мовиться, «ізрасходована»… І це — далеко не перший подібний випадок. Про зовнішній та «внутрішній» стан очільника ФФУ на таких «меропріятіях» зайве згадувати немає потреби. Це вже стало «притчею во язицех».

Утім, то була тільки «артпідготовка» — вистрелило ж увечері понеділка.

ЯГІДКИ

Якраз тоді, нагадаю, стало відомо, що запланований на середу товариський поєдинок Україна — США не відбудеться: заявив про це сам Коньков, мотивуючи таке радикальне та несподіване рішення складною політичною ситуацією в державі, мовляв, тепер не до футболу.

Почувши настільки сенсаційну новину, автор цих рядків подумав, що справа в грошах, яких достоту бракує: річ у тім, що за останні тижні зразу кілька осіб, так чи інакше пов’язаних із Національною федерацією, розповіли мені, мовляв, наші збірні різних рівнів відчувають нині чималі проблеми із фінансуванням. Отож мені видалося логічним, що ми не летимо на Кіпр елементарно тому, бо немає за що.

Однак затим розвиток подій пішов таким шляхом, що «фінансова версія» відпала. Відтак із нашого боку почалася нормальна для журналістів робота — пошук інформації. Й ми таки знайшли її, проте, зізнаємося відверто, те, що розкопали, настільки шокуюче, що… За даними «УФ», понеділкову заяву Конькова про відміну товариської зустрічі Україна — США зумовив… телефонний дзвінок екс-президента України Януковича: Віктор Федорович потелефонував Анатолієві Дмитровичу з відповідним «проханням». Причина? У нашому розпорядженні є неофіційна версія, проте публікувати її сенсу не бачимо, пропонуючи читачам додумати самим.

Опісля ситуація розвивалася так: працівники Федерації спробували зв’язатися зі своїм керманичем, однак телефон останнього вперто не відповідав. Унаслідок цього члени виконкому вирішили, що збірна полетить на Кіпр, у телефонному режимі. Паралельним чином на адресу ФФУ почали приходити факси та лунати телефонні дзвінки з боку Нового Світу: як свідчать обізнані люди, збірна США вже перебувала в повітрі, в літаку, коли хтось із членів делегації побачив у Інтернеті (!!!) повідомлення про скасування матчу. Причому, зауважте: йдеться не просто про контрольний поєдинок із кимось там, а про матч із державою, котра єдина по-справжньому підтримала нас у війні з росіянами, по суті, крім американців, нам немає більше на кого опиратися… До того ж, відмова від матчу загрожувала санкціями ФІФА. Аж до дискваліфікації збірної. Зрештою, «розкермував» ситуацію новий очільник Міністерства молоді та спорту Дмитро Булатов, який запевнив: очікувана зустріч пройде, підтвердивши це відповідними діями…

За схожих обставин заведено писати «далі буде». Причому дуже цікаво буде, можете не сумніватися.

Ярослав ОЛЕКСАНДРОВ.