«Італія — фаворит, Кіпр та Ірландія— боєздатні збірні»: Мороз оцінив жеребкування еліт-раунду для України U17

Переглядів 3266
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Італія — фаворит, Кіпр та Ірландія— боєздатні збірні»: Мороз оцінив жеребкування еліт-раунду для України U17
Юрій Мороз. Фото: УАФ
Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Юрій Мороз прокоментував результати жеребкування еліт-раунду Євро-2023, де у групі з нашою збірною опинилися: Італія, Ірландія та Кіпр.

Головний тренер збірної України U17 Мороз підсумував 2022 рук для своїх підопічних. Він задоволений грою, яку показав колектив у першому етапі відбору на Євро-2023. 

«Минулий рік, на мою думку, був позитивним для нашої збірної.  Завдання, яке було поставлено перед командою, виконане: ми пробилися до еліт-раунду Євро і залишаємося у боротьбі за потрапляння до фінальної частини чемпіонату Європи.

 Я радий своїх футболістів, які намагалися виконувати всі вимоги тренерського штабу. Хотів би подякувати й керівництву УАФ, яке зробило все, щоб наша робота була проведена на найвищому рівні».

Також Мороз проаналізував суперників в еліт-раунді кваліфікації. Він вважає, що кожен матч буде ніби фінал.

«Що стосується жеребкування, то у нашій групі Італія — фаворит, оскільки це футбольна країна. Так, за іменами не такі авторитетні Кіпр та Ірландія, але, впевнений, це боєздатні збірні, які можуть створити сюрприз. 

На цьому етапі змагань суперники приблизно рівні. Трохи везіння і будь-хто може посісти перше чи друге місце. Потрібно готуватися і налаштовуватися на кожен матч, як на фінальний», — заявив Мороз.

Нагадаємо, що у першому етапі кваліфікації до Євро-2023 збірна України U17 посіла перше місце в групі, набравши сім очок.