«Хотіти не шкідливо»: реакція Петракова на бажання українського футболіста з УПЛ грати за збірну Вірменії

Переглядів 1326
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
«Хотіти не шкідливо»: реакція Петракова на бажання українського футболіста з УПЛ грати за збірну Вірменії
Артур Авагімян. Фото: Чорноморець
Колишній головний тренер збірної України Олександр Петраков, який нині очолює Вірменію, відповів на запитання про бажання хавбека Чорноморця Артура Авагімяна грати за його команду.

У понеділок, 11 вересня, збірна Вірменії під керівництвом Олександр Петракова вдома поступилася Хорватії із рахунком 0:1 в матчі шостого туру відбору до Євро-2024.

Після гри український спеціаліст відповів на запитання щодо можливості виклику у вірменську національну команду футболіста Чорноморця Артура Авагімяна.

«Я не вважаю, що він зараз сильніше за виконавців, які є у мене. Тут велика конкуренція, саме в атакувальній ланці. Я не можу набирати 10 людей на одну позиції.

У складі грають Мкртчян, Сперцян, Селларраян Лукас. Лукас з США. Бріаско 25 годин летить, це потрібно поважати. А я буду викликати з Чорноморця, бо він захотів. Хотіти не шкідливо». 

Окрім цього, тренера сказав, який перший крок повинен зробив Авагімян.

«Він має приїхати у Вірменію та отримати паспорт. Подати документи та отримати паспорт. Стати громадянином Вірменії. Але він цього не робить. Нехай приїде сюди, вибере час, отримає паспорт. Прийде, скаже: «Я – громадянин Вірменії». Він – українець.

У нього паспорт український. Ось і все. Це моя особиста думка. Якщо людина хоче, то нехай отримає. Тут спрощена система. Ласкаво просимо. Я за усіма дивлюся. У мене немає до нікого упередженого ставлення. Все чисто та відкрито», – сказав Петраков на пресконференції після матчу.

  • Нагадаємо, що восени 2021-го Петраков отримав посаду головного тренера збірної України, де пропрацював до кінця 2022 року, одразу після чого очоливши команду Вірменії.
  • Наразі вірменська збірна посідає третю сходинку в Групі D, маючи на три бали менше від лідируючих Хорватії та Туреччини.
  • Наступний матч підопічні Петракова зіграють 12 жовтня проти Латвії.
  • В нинішньому сезоні Авагімян зіграв сім матчів за Чорноморець, забив один гол та віддав асист. Він виступає за одеситів на правах оренди з Олександрії.
  • Хавбек має на своєму рахунку вісім поєдинків за юнацькі збірні України.