«Хотів дати йому піз**лєй»: Пятов розповів про випадок, коли його пограбував суддя

Переглядів 954
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Хотів дати йому піз**лєй»: Пятов розповів про випадок, коли його пограбував суддя
Андрій Пятов. Фото: ФК Шахтар
Колишній воротар збірної України та Шахтаря Андрій П'ятов розповів про свій єдиний гол у футбольній кар'єрі, який, на жаль, не був зарахований через рішення рефері.

Андрій П'ятов завершив свою професійну кар'єру цього літа і приєднався до тренерського штабу Патріка ван Леувена, де обіймає посаду тренера воротарів.

Під час участі у YouTube-каналі STADIUM FAMILY та шоу SPILKA, багаторічний головний воротар Шахтаря та збірної України згадав момент, коли він забив гол у матчі за національну команду, але цей гол не було зараховано суддею.

«Якось я забив гол, але його не зарахував шотландський арбітр. Я хотів йому дати піз**лєй. Це було ще й за збірну у Києві на Олімпійському», – сказав П'ятов.

Йдеться про подію вересня 2014 року, коли збірна України грала у відбірному матчі на Євро-2016 проти збірної Словаччини та програла 0:1. Наприкінці гри П'ятов подався на кутовий удар і навіть зміг забити гол, проте суддя не зарахував цей гол.

  • Андрій Пятов перейшов у Шахтар із полтавської Ворскли в січні 2007 року і провів за донецький клуб 482 матчі, в яких пропустив 415 голів.
  • Голкіпер ставав переможцем Кубка УЄФА 2009 року, виграв 11 чемпіонських титулів і завоював вісім Кубків України.
  • У складі національної збірної України воротар зіграв 102 поєдинки і пропустив 83 м'ячі.
  • Влітку 2023 року Пятов офіційно оголосив про завершення професійних виступів. Наразі 39-річний футболіст працює в структурі донецького Шахтаря асистентом головного тренера.