Кінець епопеї: скандальний експівзахисник Зорі офіційно знайшов новий клуб

Переглядів 2625
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
Кінець епопеї: скандальний експівзахисник Зорі офіційно знайшов новий клуб
Максим Хлань. Фото: Лехія
Колишній хавбек луганської Зорі Максим Хлань нарешті закінчив пошуки нової команди. Українець буде виступати у складі гданської Лехії із другого дивізіону чемпіонату Польщі.

Півзахисник молодіжної збірної України Максим Хлань, який в односторонньому порядку розірвав контракт із Зорею, знайшов собі новий клуб у першому дивізіоні Польщі (друга за силою ліга країни).

Про підписання футболіста офіційно оголосила гданська Лехія, яка уклала з ним контракт на правах вільного агента. Президент клубу Паоло Урфер прокоментував трансфер 20-річного хавбека молодіжної збірної України.

«Ми почали переговори з Максимом пару тижнів тому. Переконати його, що Легія буде найкращим вибором для нього, було нелегким завданням, але як тільки він приїхав до Гданська і побачив наш стадіон, всі сумніви розвіялися.

Максим вміє творити магію ногами. Все здається легким і простим, поки у нього є м'яч. Тренер може поставити його на будь-яку атакувальну позицію. Він швидкий і бачить, що робити з м'ячем», – приводить слова Урфера клубна пресслужба.

Нагадаємо, шо на початку червня стало відомо, що Хлань розірвав контракт з Зорею. Юрист Ілля Скоропашкін пояснив, що причиною одностороннього припинення угоди стали аб'юзивні дії зі сторони клубу.

Повідомлялося, що луганський клуб не пішов на зустріч Хланю та відмовилися розірвати контракт за згодою сторін.

Основною причиною непорозуміння стало те, що Максим хотів спробувати свої сили в європейському футболі та не хотів підписувати довгостроковий контракт.

  • Минулого сезону Хлань відіграв вісім матчів у чемпіонаті України за Зорю, відзначившись двома асистами.
  • Transfermarkt оцінює Максима у 200 тисяч євро.
  • Лехія наразі йде восьмою у чемпіонаті. У її складі вже виступає один українець – воротар Богдан Сарнавський.