Клуби з Криму гратимуть у чемпіонаті росії: хитра схема країни-агресора, щоб не отримати покарання від УЄФА

Переглядів 1235
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Клуби з Криму гратимуть у чемпіонаті росії: хитра схема країни-агресора, щоб не отримати покарання від УЄФА
Фото: Google
Російська футбольна спілка (РФС) готується включити команди з тимчасового окупованого Криму до складу Другої ліги чемпіонату країни-агресора.

РФС планує включити клуби із Криму до складу другої ліги чемпіонату росії. Але при цьому не мають наміру включати ці команди до складу російського футбольного союзу, щоб не нарватися на санкції з боку УЄФА. Про це заявив генеральний секретар РФС Максим Митрофанов.

«До другої ліги потрапляють клуби, які виграли третій четвертий дивізіони, плюс призери. Напевно, цього принципу має дотримуватися. Якщо ми приймаємо кримські клуби членами РФС, то, можливо, вже не будемо в УЄФА.

Але взяти, наприклад, кримські аматорські та дитячі команди – вони беруть участь у різних змаганнях, які проводяться, зокрема, і на території Росії. У нас багато клубів не є членами РФС. І беруть участь у наших змаганнях», – сказав Митрофанов в інтерв'ю Матчу ТБ.

Нагадаємо, УЄФА не визнає Крим територією країни-агресора. У 2014 році ТСК (Сімферополь), СКЧФ (Севастополь) та Жемчужина (Ялта) виступали у Другій лізі російського футболу. Однак УЄФА вимагав від РФС виключити їх зі свого складу.

X