Коли зіграє Швед? Спортивний лікар розповів про травму та відновлення вінгера Шахтаря

Переглядів 307
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Коли зіграє Швед? Спортивний лікар розповів про травму та відновлення вінгера Шахтаря
Мар'ян Швед. Фото ФК Шахтар
Мар'ян Швед, що виступає на позиції вінгера Шахтаря, через травму вже чотири місяці не грає у команді Ігора Йовічевіча. Спортивний лікар Дмитро Бабелюк окреслив терміни повернення гравця.

Мар'ян Швед востаннє виходив у футболці Шахтаря ще 5 жовтня 2022 року у грі проти Реала (1:2). Далі прес-служба заявила, що має пубалгію. Дмитро Бабелюк пояснив, що означає цей діагноз.

«Це збірний діагноз, який означає «біль в області паху». Це одна із найскладніших ділянок для роботи лікаря, адже причин болю в цій галузі може бути безліч».

Спортивний лікар сказав, що Шведу зробили в Іспанії операцію, щоб позбавити його цієї проблеми.

«Найчастіше причиною болю в паху професійних гравців є травма сухожилля приходящих м'язів або прямого м'яза. Великий відсоток випадків припадає на травму лобкових кісток та симфізу.

Метою операції, як правило, є фіксування сухожиль і дренаж кісток для стимуляції загоєння. Реабілітація триває близько 4-5 місяців», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

Швед перебуває на лікарняному вже чотири місяці, тому висока ймовірність, що у найближчий час він може з'явитися у заявці Шахтаря.

Швед став гравцем Шахтаря у вересні минулого року, перейшовши до донецького клубу з Мехелена за один мільйон євро. Цього сезону він зіграв за «гірників» шість матчів, у яких забив три голи та зробив один асист.

X