Колишній гравець Динамо анонсував завершення кар'єри: захисник ставав срібним призером чемпіонату світу

Переглядів 570
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
Колишній гравець Динамо анонсував завершення кар'єри: захисник ставав срібним призером чемпіонату світу
Йосип Піварич та Домагой Віда. Фото: GettyImages
Колишній захисник київського Динамо та національної збірної Хорватії Йосип Піварич повідомив про завершення професійної футбольної кар'єри.

Ексгравець Динамо Йосип Піварич оголосив про завершення кар'єри у віці 34 років. Офіційно це станеться після останнього туру чемпіонату Хорватії.

Йосип розповів, що спонукало прийняти таке рішення.

«У моїй кар’єрі було дуже багато проблем із травмами, аж сім операцій заважали кар’єрі, і все це зараз відчувається на моєму тілі. За всі ці роки моє здоров’я не дуже щадило мене, і ці операції мене дуже виснажили. Ніхто не знає, що я відчуваю щоранку, коли встаю з ліжка. Я просто почуваюся виснаженим і не хочу більше навантажувати своє тіло»

Піварич також відповів на питання про його майбутнє. У футболі ексдинамівець залишатися не планує.

«Ніколи не кажи ніколи, але поки я не планую залишатися у футболі. Мені потрібен відпочинок і відпочинок від футболу, якому я присвятив все своє життя. Зараз для мене найважливіше провести час із сім'єю», – сказав Піварич у інтерв'ю для Jutarnji.

Йосип Піварич. Фото: ФК Динамо

Загребська Локомотива, капітаном якої є Йосип йде на сьомому місці в чемпіонаті Хорватії.

Вже в п'ятницю, 26 травня, хорват проведе свою останню гру на професійному рівні. Матч його Локомотиви з ФК Вараждин почнеться о 19:00 за київським часом.

Хорват виступав у складі київського Динамо з 2017 по 2020 рік. За цей час він провів 47 поєдинків у біло-синій формі, в яких віддав п'ять гольових передач.

  • Після Динамо Піварич повернувся до Хорватії, де грає за Локомотиву.
  • Найбільше матчів у своїй кар'єрі Йосип провів у загребському Динамо: 174 матчі, 10 голів та 24 асисти.
  • За національну збірну Хорватії Піварич брав участь у 26 матчах.
  • Найбільше досягнення у національній команді – срібні медалі чемпіонату світу 2018 року. Тоді в фіналі Хорватія поступилася збірній Франції (2:4).