Колишніх тренерів Шахтаря не буде: відомий спеціаліст погодився очолити збірну Португалії, але є нюанс

Переглядів 927
Павло Клименко Павло Клименко
0 голосів
Колишніх тренерів Шахтаря не буде: відомий спеціаліст погодився очолити збірну Португалії, але є нюанс
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер італійської Роми Жозе Моурінью погодився очолити збірну Португалії після закінчення поточного сезону, але роботу в римському клубі він кидати не хоче.

Колишнього головного тренера португальців Фернанду Сантуша було звільнено зі своєї посади після поразки від Марокко (0:1) у чвертьфіналі чемпіонату світу-2022. Раніше була інформація, що на його місце претендують двоє колишніх наставників Шахтаря – Луїш Каштру та Паулу Фонсека.

За інформацією The Telegraph, Моурінью очолить національну команду після закінчення сезону 2022/23. Його контракт із федерацією буде розрахований до кінця Євро-2024. При цьому 59-річний португалець хоче залишитися і біля керма Роми, бо вважає, що робота тільки у збірній не підходитиме йому за ритмом життя.

49-річний Фонсека очолював Шахтар з 2016 року по 2019 рік і тричі привів «гірників» до титулу чемпіонів України. У сезоні 2017/18 Шахтар під керівництвом португальського фахівця вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів.

Каштру тренував Шахтар з 2019 року по 2021 рік. У сезоні 2019/20 став чемпіоном України. Також 61-річний португалець виводив донецький клуб до півфіналу Ліги Європи.

X