Коваленко знову буде працювати з Луческу: в Італії повідомили наступний клуб експівзахисника Шахтаря

Переглядів 5063
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
5 голосів
Коваленко знову буде працювати з Луческу: в Італії повідомили наступний клуб експівзахисника Шахтаря
Віктор Коваленко. Фото: ФК Спеція
Український півзахисник Аталанти Віктор Коваленко вже найближчим часом може змінити чемпіонат. Його чекає клуб із Греції, який тренує син Мірчі Луческу.

Український півзахисник Аталанти Віктор Коваленко збирається змінити чемпіонат після дуже невтішного сезону, який завершився вильотом Спеції, за яку він виступав на правах оренди. 

Лігурійський клуб не викупив його, а Аталанта, яка володіє правами на гравця, не хоче робити на нього ставку і готова сісти за стіл переговорів, щоб продати українця.

Зарплата, яку гравець отримував в минулому сезоні (2,835,000 євро), є дуже високою для його повернення в Україну.

Віктор Коваленко. Фото: ФК Спеція

Через це шансом підписати хавбека може скористатися гречеський ПАОК. Спортивний директор клубу Жозе Боту (директор департаменту селекції Шахтаря у 2018-2021 рр., – прим. УФ) дуже добре знає Віктора по роботі в донецькій команді.

Також на користь цього трансфера може зіграти той факт, що тренером ПАОКа є син Мірчі Луческу – Разван. Якщо вони обидва дадуть своє «добро», переїзд Коваленка до Греції стане дуже ймовірним, повідомляє портал SportItalia.

  • В минулому сезон ПАОК зайняв четверте місце у Суперлізі 1 і вийшов у Лігу конференцій.
  • Коваленко зіграв 18 матчів за Спецію у сезоні 2022-23, в яких віддав одну гольову передачу.
  • Віктор перейшов до Аталанти з Шахтаря у 2021 році за 600 тисяч євро. Його контракт з італійським клубом розрахований до 2025 року.
  • Хавбек дебютував у донецькому клубі при Луческу-старшому у 2015 році. Всього при румунському тренері він провів 50 матчів, в яких забив чотири голи та віддав вісім асистів.