«Кожному хочеться бути Ахметовим»: експерт висловився про негативний вплив трансферу Мудрика на українські клуби

Переглядів 2447
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Кожному хочеться бути Ахметовим»: експерт висловився про негативний вплив трансферу Мудрика на українські клуби
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Перехід вінгера донецького Шахтаря Михайла Мудрика в лондонський Челсі відіграє суттєву роль на трансферному ринку України – тепер цінники підуть угору.

Михайло Мудрик у зимове трансферне вікно залишив Шахтар за 70+30 млн євро та став гравцем Челсі. На думку журналіста Сергія Болотнікова, цей перехід дуже вдарить на майбутнє УПЛ.

Зараз президенти клубів не так охоче відпускатимуть своїх більш-менш молодих гравців, очікуючи, що за них викладатимуть величезні гроші, як це було в історії з Мудриком.

«Тепер усі президенти українських клубів захочуть бути трошки Ахметовим та продати свого Мудрика. Вони триматимуть кожного свого більш-менш хорошого футболіста і чекатимуть доки до них прийде не умовний Фрайбург, а Челсі.

Вони набиватимуть ціну на футболістів. Не відпускатимуть їх за десять мільйонів, п'ять, а чекатимуть великих пропозицій. Кожному хочеться бути Ахметовим», – сказав Болотніков в ефірі ютуб-каналу «КДК».

15 січня український вінгер Мудрик перейшов з донецького Шахтаря в лондонський Челсі. Півзахисник підписав контракт до літа 2031 року, а зарплата гравця у новому клубі, за різними даними, становила від 5,5 мільйонів євро до 7,5 мільйонів євро.