Кривбас розгромив Ворсклу: команда Вернидуба очолила турнірну таблицю УПЛ, Кожушко оформив дубль

Переглядів 5044
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Кривбас розгромив Ворсклу: команда Вернидуба очолила турнірну таблицю УПЛ, Кожушко оформив дубль
Олег Кожушко. Фото: УПЛ
В одному з центральних поєдинків восьмогу туру української Прем'єр ліги Ворскла на домашньому полі в Полтаві приймала криворізький Кривбас. Знекровлена команда Віктора Скрипника билась, але була бита (1:4).
  • Безнічийна серія Ворскли триває в УПЛ 14 поєдинків: 8 перемог та 6 поразок.
  • Безпрограшна гостьова серія Кривбасу продовжується в Чемпіонаті 4 гри: 3 перемоги та нічия.

Криворізький Кривбас набрав темп, який вже має лякати його опонентів. Команда Юрія Вернидуба до поєдинку проти Ворскли не програвала в шести матчах поспіль і в Полтаві продовжила свою шикарну серію.

Хоча, вікторія у грі з командою Віктора Скрипника, далась «сталеварам» непросто. 

Саме гості пропустили першими. Гол вийшов розкішним: Іван Нестеренко обікрав Максима Задераку, віддав на Андрія Бацулу, який прострілив у штрафну, де п’ятою м’яча на партнера викотив Руслан Стенапюк. Артем Челядін не міг не скористатися такою «цукерочкою».

Але насолоджувалися післясмаком полтавчани недовго. Спершу курйозним голом, м’яч відскочив від газону і дезорієнтував Павла Ісенка, відзначився Задерака, а за п’ять хвилин потому вже Кожушко майстерно реалізував вихід один на один з Ісенком, зловивши голкіпера на протиході. 

На початку тайму номер два криворізьці ще більше зміцнили свою перевагу. «Прохідним двором» в захисті Ворскли скористався Кожушко.

Добив же бідолашних ворсклян один з кращих гравців команди Юрія Вернидуба не лише в цьому матчі, а й на початку сезону загалом, камерунець з українським ім'ям, Іван Дібанго. 

Україна. Прем’єр-ліга

8-й тур

Ворскла – Кривбас 1:4 (1:2)

Голи: Челядін, 18 – Задерака, 31, Кожушко, 36, 51, Дібанго, 83.

  • Після гри у Полтаві Кривбас зрівнявся за очками з Шахтарем і вперше в сезоні вийшов на першу сходинку в турнірній таблиці УПЛ. У команди Юрія Вернидуба 17 очок і кращий показник забитих/пропущених у порівнянні з показниками «гірників».  
  • Ворскла після семи ігор має в активі дев'ять очок та перебуває на дев'ятому щаблі.
  • В наступному турі Ворскла зіграє на виїзді проти чинного чемпіона української Прем’єр-ліги, донецького Шахтаря. Поєдинок заплановано на 30 вересня. Початок о 17:00.
  • Кривбас в дев’ятому турі вдома прийматиме львівський Рух. Гра відбудеться першого жовтня. Стартовий свисток у Кривому Розі прозвучить о 15:00.