«Курченко телефонував: «Виходьте – інакше буде резонанс»: як одіозний олігарх змусив Металіст вийти на матч

Переглядів 16017
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Курченко телефонував: «Виходьте – інакше буде резонанс»: як одіозний олігарх змусив Металіст вийти на матч
Сергій Курченко. Фото: ФК Металіст
Колишній захисник харківського Металіста Олексій Полянський пригадав, як тодішній власник клубу Сергій Курченко змушував гравців команди вийти на матч.

В ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» Олексій Полянський розповів, як гравців та тодішнього головного тренера Металісту Олександра Севидова (2015-2016) підозрювали у договірних матчах.

«Володимировича теж звинувачували. Ми тоді зустрічалися з вболівальниками та пояснювали, що нічого не можемо зробити: ми психологічно пригнічені, зарплату нам не платять. Ми виходили та билися за емблему, вболівальників та місто, щоб ганебно не виглядати».

Також Полянський пригадав історію, коли матч 16-го туру УПЛ сезону 2015/2016 Олександрія – Металіст (2:0) розпочався з півгодинною затримкою. Гравців команди змусив вийти на поле телефонний дзвінок від тодішнього власника клубу Сергія Курченка.

«Цей хлопець Курченко телефонував: «Та я вам чесно кажу, буде зарплата. Все буде. Виходьте – інакше це ж буде резонанс для країни». У нас тоді було два табори: семеро було проти виходу на поле і восьмеро ‒ за. Вирішили все ж таки вийти. А чим закінчилося Ви знаєте... Так, ніхто нічого не отримав».

  • Полянський грав за Металіст у сезоні 2015/16. За харківську команду Олексій провів 15 матчів та забив один гол.
  • Курченко володів Металістом з 2012 року. Під час подій Революції Гідності втік з України й переховався від слідства у Москві.
  • Сезон 2015/16 став останнім в професійній історії харківського клубу до відродження у 2021 році.
  • Севидов з 2021 року знаходиться без роботи у футбольних клубах, після того, як був радником у Минаї. 
  • У квітні 2023 року суд у Лозанні залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Севидов був довічно дискваліфікований із футболу за участь в організації договірних матчів у ПФК Суми, де він із 2017 по 2018 рр. працював консультантом.