Легіонери переймаються безпекою не занадто?

Переглядів 410
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Одразу п’ятеро провідних легіонерів залишили «Чорноморець». Їхній приклад можуть наслідувати й інші іноземці. «УФ» намагається розібратися у ситуації

Одесити припинили дію кон­т­рактів за згодою сторін із Пабло Фонтанелло, Маркусом Бергером, Андерсоном Сантаною, Франком Джа Джедже та Сіто Рієрою. Як офіційно повідомляється, на рішенні футболістів позначилася складна суспільно-політична ситуація в країні й в Одесі, відсутність конкретики з боку ФФУ та прем’єр-ліги в термінах визначення початку весняної частини чемпіонату країни. Іноземці та члени їхніх сімей були вкрай стурбовані за свою безпеку, а також за перспективи повноцінної ігрової практики найближчим часом, відтак наполегливо просили керівництво «Чорноморця» піти їм назустріч.

Австрійський центральний захисник Бергер наостанок зазначив: «Час, проведений у «Чорноморці», вважаю дуже хорошим періодом у своїй спортивній кар’єрі. Одеса назавжди залишиться в моєму серці. Тут народився мій син. Разом із командою вдалося досягти успіхів у чемпіо­наті та Кубку України, а також на міжнародному рівні. Дякую вболівальникам «Чорноморця». Мені завжди було приємно виступати на нашому стадіоні, на ньому панувала неповторна атмосфера. Особливі слова подяки хочу висловити ФК «Чорноморець» за той час, який ми провели разом. Я відчував повагу до себе, відчував високу оцінку своєї праці».

Бразильський лівий захисник Сантана сказав: «Незабутній час я провів у «Чорноморці». Це були одні з найкращих моментів у моєму житті. У кожній грі, на кожному тренуванні я намагався працювати на всі сто відсотків, робив усе, щоби наш клуб рухався вперед у всіх змаганнях. Особливо хочу відзначити вболівальників «Чорноморця», в їхніх очах я завжди бачив щиру любов до команди. Вдячний усьому колективу — тренерському штабу, персоналу, керівництву. Без їхньої самовідданої праці не могло бути наших досягнень. Нас об’єднувала спільна мета, спільна ідея, тож завдяки нашій єдності ми змогли досягти того, чого домоглися. Окрема подяка генеральному директорові Сергію Керницькому, який завжди був поруч з нами, його підтримка неоціненна».

Аргентинський центральний захисник із італійським паспортом Фонтанелло заявив: «У моє­му серці назавжди залишаться вболівальники «Чорноморця». Вони прийняли мене з першого дня. Вдячний їм за це й за їхню ні з чим не порівнянну підтримку всіх футболістів нашої команди. Саме тому в нас завжди знаходилися сили для того, щоби постійно прог­ресувати. Я щасливий, що мені випала можливість виступати у «Чорноморці», клубі з багатою історією. Радий, що вдалося вписати в неї і своє ім’я. Бажаю клубу продовжувати розвиватися, а вболівальникам — радості від нових перемог «моряків». Спасибі тренерам, персоналу, партнерам по команді».

Подібна ситуація виникла й з легіонерами в інших клубах прем’єр-ліги. Так, гравець «Шахтаря» Бернард зазначив: якщо ситуація в Україні буде погіршуватися, він якомога швидше залишить країну: «Демонстрації у центрі міста, навпроти мерії, вже йдуть. Мої батьки й брат у Донецьку перебувають поруч зі мною. Ми вже розмовляли з послом Бразилії, й якщо ситуація буде погіршуватися, залишимо Україну якомога швидше. У мене є мрія виступати у складі великого європейського клубу, але я у «Шахтарі» всього сім місяців. Піти з клубу зараз практично неможливо, адже президент витратив великі гроші на мій трансфер, і він мене навряд чи відпустить».

Нападник «Динамо» Дьємерсі Мбокані також не в захваті від ситуації в Україні: «Коли після повернення з відпустки ми на кілька днів поверталися в Київ, то під моїм будинком було дуже багато міліції та мітингувальників. Природно, це спричиняло певні незручності. Якщо протести триватимуть, і будуть проходити в грубій формі, то, можливо, мені доведеться поговорити з президентом клубу про можливе повернення в Бельгію. У даному випадку я буду керуватися, найперше, питанням безпеки моєї сім’ї».

Атакувальний півзахисник київського «Динамо» Юнес Беланда стурбований ситуацією у столиці України, проте передчасно панікувати не збирається. Марокканець сподівається, що після повернення команди з Іспанії зіткнення в Києві вже завершаться: «Поки ми з моєю сім’єю почуваємося в безпеці, буду продовжувати виконувати свою роботу. Президент клубу продовжує нас регулярно інформувати. Я не буду ризикувати. Якщо ситуація буде погіршуватися, він дасть нам дозвіл на виїзд із країни. Ми з командою їдемо на шість днів у Іспанію. Сподіваюся, що все буде нормально, коли ми повернемося».

Шведський півзахисник «Таврії» Густав Свенссон зазначив: «Чесно кажучи, я трохи переляканий. У країні неспокійно, є панічні настрої. Але сподіваюся, що все буде нормально. Зараз складно говорити про те, чи продовжу я виступати в українському чемпіо­наті. Не стану загадувати. Може, за тиждень усе заспокоїться».

Ще один гравець «Таврії» румун Лучіан Бурдужан зазначив, що боявся залишатися у Сімферополі: «Там люди ходять із зброєю та в масках. У неділю ввечері вилетіли з Донецька на збір у Анталію. Гравці бояться, особливо легіонери, і хочуть залишити команду. Є проблеми з грошима, рахунки заблоковані. Я не знаю, що станеться в найближчому майбутньому».

Румунські ЗМІ також повідом­ляють, що й інші їхні земляки замислюються над тим, аби змінити місце роботи. Це такі гравці, як Флорентін Матей і Ерік Бікфалві з «Волині», Александру Дандеа та Разван Кочиш із «Говерли», Александру Влад із «Дніпра».