Левченку — 45: згадуємо найяскравіші етапи кар’єри колишнього гравця збірної України

Переглядів 256
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Левченку — 45: згадуємо найяскравіші етапи кар’єри колишнього гравця збірної України
Євген Левченко. Фото: Google
Сьогодні день народження відзначає Євген Левченко — екс-півзахисник збірної України, який майже всю клубну кар'єру провів за кордоном. Наразі Левченка часто можна побачити в амплуа експерта.

1978 рік — у Костянтинівці Донецької області народився Євген Левченко — український півзахисник, який практично всю кар'єру провів за кордоном. 

Починав у донецькому Шахтарі. Погравши за другий склад, влучив у поле зору московського ЦСКА. Звідки, не встигнувши навіть до ладу пограти за москвичів, перебрався до Нідерландів. Там Женя став справжньою зіркою. 

Довів свій рівень у Вітесі. Хоча довелося пережити оренди в Хелмонді Спорт і Камбурі. Потім продуктивно грав за роттердамську Спарту і особливо за Гронінген. Проявив себе в єврокубках, отримав від Леоніда Буряка виклик до збірної України, що оновлювалася.

20 листопада 2002 року дебютував у товариському матчі у Словаччині. Однак наступного разу був викликаний лише через п'ять років. Зіграв у національній команді вісім ігор у 2002—2009 роках. Догравав у раменському Сатурні, Віллем II та австралійській Аделаїді Юнайтед.