«Луческу його дуже любив»: екс-нападник «гірників» Фомін назвав найсильнішого легіонера Шахтаря

Переглядів 3010
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Луческу його дуже любив»: екс-нападник «гірників» Фомін назвав найсильнішого легіонера Шахтаря
Матузалем. Фото: Шахтер
Колишній гравець Шахтаря Руслан Фомін поділився спогадами про період кар'єри у донецькому клубі під керівництвом румунського тренера «гірників» Мірчі Луческу.

Цьогорічний тренер з фізпідготовки харківського Металіста розповів про ставлення Луческу до бразильських легіонерів Шахтаря, особливо до півзахисника Матузалема.

«Луческу Матузалема дуже любив, він його запросив з Брешії, за нього заплатили дуже великі гроші. Навколо нього він будував команду. Дуже сильний легіонер, сильнішого я не зустрічав».

За словами Фоміна, румунський тренер міг заплющити очі на проблеми бразильських легіонерів «гірників» з дисципліною.

«Те, що любов до бразильців була – 100%. Матузалем міг порушити дисципліну, були моменти. Пам'ятаю, на зборах в Іспанії він не вийшов на гру з дисциплінарних причин, Луческу назвав склад, а його не було навіть на установці».

Проте вже наступного матчу Луческу без пояснення причин поставив Мутазалема до основного складу, при цьому бразилець був капітаном команди.

«А на наступний матч він вийшов із капітанською пов'язкою. Пройшло буквально 2-3 дні. Напевно, між ними відбулася розмова», – сказав Фомін в інтерв'ю програмі «Профутбол Digital».

Нагадаємо, що Матузалем виступав у Шахтарі з 2004 до 2007 року, після чого в односторонньому порядку перейшов до Сарагоси. Після судового позову іспанців зобов'язали заплатити «гірникам», але донецький клуб не отримав навіть мільйона євро.

У складі донецької команди Матузалем провів 112 матчів, забив 33 м'ячі та зробив 14 асистів.

Фомін перебував на контракті у Шахтарі з 2005 року по 2012 рік. За донецьку команду відіграв 30 поєдинків, у яких забив п'ять м'ячів та віддав сім результативних передач.