«Луческу психологічно вбивав молодих футболістів»: Федецький розкритикував тренера Динамо за підхід до гравців

Переглядів 5881
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Луческу психологічно вбивав молодих футболістів»: Федецький розкритикував тренера Динамо за підхід до гравців
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Колишній футболіст донецького Шахтаря та Дніпра Артем Федецький висловився про перспективи головного тренера Динамо Мірчі Луческу у київському клубі.

Артем Федецький вважає, що Мірча Луческу часто незадоволений проблемами через часті переїзди, проте подібні проблеми мають всі команди України через війну в країні. 

«У Луческу завжди щось не так: то переїзди не влаштовують, то ще щось. Але зараз всі команди в однакових умовах, адже в країні йде війна. 

Я вважаю, що він себе вичерпав у Динамо. У першому сезоні, коли він привів Динамо до чемпіонства, Луческу показав свій топ-клас. І, напевно, вже тоді йому потрібно було сказати «дякую» і рухатися в іншому напрямку». 

Також колишній гравець збірної України зробив прогноз, що румунський фахівець найближчим літом покине Динамо. 

«Мені здається, що це його останній сезон в Динамо. Хто буде наступним тренером, краще запитати у Суркіса, але, можливо, він і сам не знає. У Динамо є легенди, які зараз працюють у клубі: Гусєв, Шовковський. Можливо, новим тренером стане хтось із них. Я хочу, щоб Динамо тренував український тренер. У нас є багато хороших спеціалістів: Вернидуб, Скрипник, Максимов», – сказав Федецький в ексклюзивному інтервю сайту «Український футбол».

Артем Федецький. Фото: Google

За словами Федецького, Луческу дуже часто міг відправити футболіста у запас після однієї помилки. 

«Тренер повинен бути на одному рівні з футболістами. Коли футболіст відчуває, що тренер йому довіряє і в нього є право на помилку, то він може гори звернути.

З Луческу у Шахтарі такого не було. Він міг після будь-якої помилки відправити на трибуну матчів на десять. Таким чином він психологічно вбивав молодих футболістів. Це було не тільки зі мною. Я розумію, що у Шахтарі тоді знаходилася класна обойма футболістів, з якими складно було конкурувати».

77-річний Луческу очолив киян у липні 2020 року і в першому сезоні привів команду до чемпіонства, перемоги у Кубку та Суперкубку України.

Контракт румунського тренера з Динамо діє до 30 червня 2024 року.