Львів зіграє проти Шахтаря двічі за тиждень. Прогноз і анонс на перенесений матч 6 туру УПЛ

Переглядів 713
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Львів зіграє проти Шахтаря двічі за тиждень. Прогноз і анонс на перенесений матч 6 туру УПЛ
Гравці Шахтаря. Фото: ФК Шахтар
Ексклюзивний анонс перенесеного матчу 6 туру УПЛ Львів – Шахтар спеціально для вас на «УФ».

12 квітня відбудеться перенесений поєдинок 6 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Львів ‒ Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

ФК Львів – Шахтар (Донецьк)

12 квітня. 14:00. м. Львів. Стадіон «Арена Львів»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Валерій Бондар (Шахтар)

Шахтар посеред тижня зіграє перенесений поєдинок в рамках шостого туру УПЛ проти Львова. За іронією долі так сталося, що “гірники” двічі за тиждень гратимуть проти львів’ян. Спочатку в середу відбудеться матч шостого туру, а вже в неділю на Великдень команди проведуть зустріч 21 туру. 

• Донеччани продовжують очолювати турнірну таблицю

На вихідних підопічні Ігоря Йовичевича здобули непросту перемогу над Металістом з рахунком 1:0. Долю зустрічі вирішив гол Артема Бондаренка після подачі Георгія Судакова. Попри непереконливу гру в попередньому турі, Шахтар залишається одноосібним лідером. В активі помаранчево-чорних 46 очок. Найближчий переслідувач, Дніпро-1, відстає на один пункт, але теж має матч у запасі (проти Олександрії). Саме дніпровці завдали донеччанам поки що єдиної поразки у цьому сезоні в чемпіонаті України. Крім того, чотири рази команда Йовичевича грала внічию і ще здобула 14 перемог. 

• У Шахтаря найкращий захист і атака на даний момент в УПЛ

48 м’ячів забито і лише 14 пропущено. Велика вірогідність, що після двох наступних матчів кількість пропущених м’ячів у донецької команди не зміниться. Найкращим бомбардиром «гірників» є Сікан. На його рахунку вісім забитих м’ячів. Однак востаннє 21-річний форвард забивав ще 28 лютого закарпатському Минаю (причому тоді Данило оформив дубль). Гольова засуха нападника Шахтаря триває вже чотири матчі. 

У середу Ігор Йовичевич не може розраховувати на свого основного центрального захисника Валерія Бондаря. Чемпіон світу в складі юнацької збірної України U-20 пропускатиме поєдинок зі Львовом через перебір жовтих карток. У цьому сезоні в чемпіонаті України Бондар провів 16 матчів у складі Шахтаря і навіть встиг записати до свого активу один забитий м’яч. 

• У Львова найгірша ситуація серед усіх 16 клубів УПЛ

«Містяни» замикають турнірну таблицю з 13 балами у своєму активі. Відстань від рятівного 12 місця ‒ шість очок, але конкуренти львів’ян, на відміну від них, потрошку набирають свої пункти, де можуть це зробити. Анатолій Безсмертний програв вже два матчі після свого повернення до Львова. Спочатку київському Динамо (0:2), а у минулому турі Дніпру-1 з рахунком 2:5. За синьо-золотих у ворота дніпровців забили Ярослав Богунов і Артем Мильченко. Однак ці голи не допомогли підопічним Безсмертного уникнути поразки. Найближчі два матчі проти лідера чемпіонату донецького Шахтаря, де теж дуже важко розраховувати на якісь залікові бали. Тому, швидше за все, турнірна ситуація для львів’яни у наступних двох поєдинках (обидва – проти «гірників») не зміниться. 

• Про кадрові проблеми аутсайдера не повідомлялося

Львів здобув лише три перемоги у цьому сезоні, чотири рази зіграв внічию і ще 12 поєдинків програв. Різниця забитих і пропущених – 15:33. Більше львів’ян пропустив лише харківський Металіст 1925 – 34. А ось із нападом у Львова проблеми, адже цей колектив є найменш забивним у цьому сезоні. Найкращим бомбардиром «містян» є Владислав Бугай. У нього чотири голи з 15, які забив Львів. 

У розпорядженні Анатолія Безсмертного доступні всі футболісти, у нього немає дискваліфікованих гравців, які йому не допоможуть у середу. Однак шанси на позитивний результат все-одно вкрай малі. Тому що Шахтар чудово розуміє, що втрачати очки в матчах з аутсайдерами – це подарунок для Дніпра-1 в гонці за золоті медалі УПЛ. 

Історія зустрічей – 12:+2=1-9; 8:34

Майбутній герой матчу – Георгій Судаков

Півзахисник донецького Шахтаря Георгій Судаков є одним із найкращих асистентів УПЛ у цьому сезоні. На рахунку 20-річного хавбека шість результативних передач. Стільки ж і у Олександра Піхальонка з Дніпра-1, а лідером залишається півзахисник Челсі Мудрик, який давно залишив наш чемпіонат. Однак вже у матчі проти Львова, Судаков може вийти в одноосібні лідери по асистах. Щоб зрівнятися з Михайлом, «гірнику» треба віддати бодай одну гольову передачу. А в поєдинку з явним аутсайдером таких пасів може бути більше. Крім того, у Судакова три голи в активі у чемпіонаті в цьому сезоні. 

Прогноз на гру: Львів – Шахтар – П2 1 тайм – 1.56

У минулому турі Шахтар продемонстрував не дуже виразну гру. Скажімо так – не чемпіонську. «Гірникам» вдалося забити єдиний м’яч у грі аж на 64 хвилині. І то сталося це після грубої помилки захисника Металіста, який не зумів витримати лінію офсайду, яку робили гравців харківської команди. Однак переможців не судять, три очки донеччани взяли і продовжують очолювати турнірну таблицю. У матчі проти Львова треба грати набагато агресивніше та серйозніше, якщо Шахтар не хоче мати проблем по ходу зустрічі і забивати переможні голи в останні 30 хвилин гри. Тому очікуємо, що команда Йовичевича з перших хвилин полетить вперед і ще у першому таймі вирішить долю матчу. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що Шахтар переможе у першому таймі Львів – 1.56.